Datum: 17-09-2021 - 10:07
13
okt
'15

Elan zingt in de Schelft op Dag van de Ouderen

Elan, het gemengd kwaliteitskoor uit de Bollenstreek, zong zaterdag voor een volle zaal tijdens de ‘Dag van de Ouderen’ georganiseerd door KBO Noordwijkerhout in De Schelft. Elan bracht het publiek tweemaal drie kwartier in vervoering met oude en nieuwe nummers...

uit het inmiddels indrukwekkende repertoire dat dit koor machtig is. Onder leiding van dirigent Maurits Draijer kon men onder meer genieten van nummers van The Carpenters, medleys uit de musicals Grease Lightning en The West Side Story. Uit het nieuwe repertoire deed het gevoelige ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij menig traantje wegpinken.

Waarna ‘Droom Durf Doe en Deel’ van Marco Borsato weer de lach op het gezicht bracht. Maurits begeleidde ‘beat boxend’ het koor met het a capella gezongen ‘Axel F’. Ook ‘And so it goes’, een arrangement van dit nummer van Billy Joël door The Kingsingers werd zonder pianobegeleiding vertolkt.

Na nog vele nummers werd afgesloten met ‘een reis door Nederland’, een medley van Nederlandstalige nummers over diverse steden, waarbij het Noordwijkerhouts Volkslied uit volle borst door het publiek werd meegezongen.

Workshop
Woensdag 14 oktober is de laatste avond van de workshop, die Elan heeft georganiseerd. De twee liedjes, die speciaal voor deze gelegenheid met de belangstellenden zijn ingestudeerd worden dan uitgevoerd voor iedereen, die daar belangstelling voor heeft.

Als u niet in de gelegenheid was deze workshop bij te wonen is dit de gelegenheid alsnog met Elan kennis te maken. Elan repeteert iedere woensdag vanaf 20.00 uur in basisschool ‘De Prinsenhof’, Langevelderweg 2 in Noordwijkerhout. U bent van harte welkom.

Kerst
Daarna gaan de leden van Elan hard aan de slag met het kerstrepertoire. Er staan in december diverse kerstconcerten in de regio op stapel, dus houd de media rond die tijd in de gaten of kijk op www.koorelan.nl voor de volledige concertagenda van Elan.

Foto: Hans van Mullekom