Datum: 25-09-2020 - 05:37
12
okt
'15

Team Hyperfast als eerste over de finish bij de 'Diabeatit Run'. (foto's)

Zoals beloofd de nabeschouwing van een geweldig evenement dat op zaterdag 10 oktober plaatsvond: de 'Diabeatit Run'. Rond 8.00 uur opende acteur/danser Juvat Westendorp het evenement met een warming-up in de Euromast. Om 9.00 uur zijn wij als 11e team (van de 20)...

gestart onderaan de trap van de Euromast. Petra Roeleveld (Noordwijkerhoutse met diabetes type 1) heeft razendsnel de 589 traptreden van de Euromast beklommen. Daarna volgde de dubbele marathon voor het team Hyperfast (om precies te zijn, iets meer, namelijk 86 kilometer).

Björn (vriend Rianne), net hersteld van een griep, liep de eerste 6,5km. Waarna Hans (vriend Lisa) 5,2km liep. Vervolgens liep Björn nog 2,6km. Erik (een van de vaders die een zoontje van 6 heeft met diabetes type 1) volgde met 22,4km! Hans liep vervolgens nog eens 6,1km, waarna Petra het ochtendblok afsloot met 2,3km.

Het competitiegevoel kwam omhoog bij allen toen bleek dat we continu van plek wisselde met een ander team (team Diabeter). Wat zou het mooi zijn als we als eerste over de finish zouden komen…. Al is het maar voor de eer!

’s Middags kwam de zon steeds meer tevoorschijn en was het heerlijk voor de begeleiders om mee te fietsen, te coachen en aan te moedigen. ’s Ochtends nam Rianne (zus Petra) de eerste marathon op de fiets voor haar rekening en Lisa (Noordwijkerhoutse met diabetes type 1) fietste de 2e marathon mee.

De lunchpauze hebben we overgeslagen. We zijn direct doorgegaan met het middagblok. Jeffrey (vriend Petra) startte met 10,2km. Helaas was de bus (gesponsord door NWH Jobs Uitzendbureau) verkeerd gereden en daarom werd het ruim 11km voor Jeffrey.

Hans loste Jeffrey af en had geluk dat hij iets minder mocht lopen dan de geplande 5,9km. Jisk (de andere vader die een zoontje van 6 heeft met diabetes type 1) volgde met 21,1km. Wat een helden die vaders door beiden een halve marathon te lopen!

Hans sloot de middag af met een eindsprint van 3,7km en zo had hij bij elkaar opgeteld ook een halve marathon in de benen. Tot op de laatste etappe bleef het spannend wie als eerste de finish ging halen, maar het is ons GELUKT! Met z’n allen zijn wij de rode loper opgerend onder de finishboog door rond de klok van 15.45 uur.

Vergeleken met de andere teams hebben we veel wisselpunten overgeslagen en hadden we minder deelnemers in ons team, maar dit maakte het er niet minder gezellig op! We hebben onszelf na binnenkomst getrakteerd op een etentje bij Amsterdam Zuid. Daarna stond het spannendste moment van de dag ons nog te wachten....

Namelijk hoeveel geld we hadden binnengehaald voor de genezing van diabetes! Acteur Barry Atsma maakte na de binnenkomst van het laatste team rond de klok van 19.15uur het bedrag bekend: maar liefst € 100.443,- is er binnengehaald door 20 teams.

Het team Hyperfast stelde vooraf het doel om € 3000,- binnen te halen, maar dit is maar liefst € 4731,04 geworden! We zijn uitermate trots op deze bedragen en op onze prestatie. Daarom willen wij vrienden, familie, bekenden en sponsors bedanken voor hun hulp!

In het bijzonder wil ik noemen: NWH Jobs Uitzendbureau, PWA Computers, Autobedrijf Lenting, Samenwerkende Apotheken Bollenstreek en Jan van Paridon Bloemen BV. Naast de Noordwijkerhouters, hebben ook andere bedrijven buiten de regio ons gesteund: Nieuwhuis Consult, Juizz Amsterdam, Boelens de Gruyter en de Nederlandse Energie Maatschappij.

We hebben een TOP dag gehad! (zie ook de website: www.diabeatitrun.nl/hyperfast)

Tot slot de Diabeatit run in cijfers 2015:
* Ruim 200 Runners en begeleiders
* 11780 traptreden in de Euromast
* 1722 kilometer
* € 100.443,-

Met trotse groet,
Petra Roeleveld & Lisa Edelaar, namens het team Hyperfast.

Foto's PR