Datum: 14-08-2020 - 02:39
10
okt
'15

'BollenBlues' blues op hoog niveau in De Duinpan in De Zilk.

In april van dit jaar werd Robbert Fossen, woonachtig in De Zilk,  uitgeroepen tot de beste Blueszanger van Nederland. Heel toevallig viel dat samen met het idee dat Stichting Wassenaar had om iets te doen met Jazz of Blues. Met deze eerste BollenBlues hoopt de Stichting Wassenaar...

in samenwerking met Trefcentrum De Duinpan in De Zilk, het startsein te geven van een regelmatig terugkerend evenement.

Een Blues evenement in de Zilk
Het contact met Robbert Fossen was snel gemaakt en hij was zo enthousiast dat hij  dezelfde avond nog besloot een volledig Blues programma samen te stellen. Een programma dat klinkt als een klok.

Naast dat er een mooie line-up aan bands is, is er ook een workshop ‘harmonica spelen’. Tijdens de workshop kan jong en oud de eerste beginselen leren van de blues harmonica.

Benjamin Streuper, een ervaren mondharmonica docent, zal de workshop leiden. Tegen een kleine vergoeding is een goede mondharmonica bij hem te koop.

The Youngsters
Samen met Loek van Haaster (een jonge en zeer muzikale Zilker) zal Robbert Fossen kinderen uit De Zilk coachen om BollenBlues muzikaal te openen. Loek van Haaster heeft een begeleidingsband samengesteld, van jongeren uit de regio, en in de weken voorafgaand aan Bollenblues zullen kinderen op diverse manieren benaderd worden om deelgenoot te zijn van The Youngsters.

Wanneer U dit leest en een getalenteerd kind kent, wat dit leuk zou vinden, schroom dan niet contact op te nemen met Robbert. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Naar alle waarschijnlijkheid zullen The Youngsters in diverse samenstellingen hun optredens verzorgen ondersteund door de begeleidingsband,

BollenBlues

Uit Amerika overgevlogen, zal Melvia ‘Chick’ Rogers optreden. Een rasechte blues  en soul zangeres uit Memphis, wonende in Chicago, die haar sporen ruimschoots heeft verdiend in de Blues, soul en gospel scene. Zij zal worden begeleid door een 10-koppige Nederlandse Band. Chick Rodgers zal de avond afsluiten.

Hiervoor speelt 'Zilker' Robbert Fossen en zijn Fossen & Struijk band pure Chicago Blues. Fossen & Struijk Band won de Blues Award 2014 als beste bluesband van Nederland.

Het programma zou niet af zijn als er ook geen aandacht geschonken zou worden aan dansbare Rhythm en Blues, gespeeld door The Antones, een Nederlandse band uit de omgeving van Tilburg.

In de kleine zaal van De Duinpan zal de veelbelovende Thomas Toussaint Band optreden tijdens de pauzes in de grote zaal. Leider van de band is de harmonica spelende Thomas Toussaint uit Haarlem.

Programma en kaarten
BollenBlues vindt plaats 8 november 2015 in Trefcentrum De Duinpan Sportlaan 34 in De Zilk, van 15.00 uur tot ca.21.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen via www.bollenblues.nl en kosten € 12,50. Aan de zaal kosten de kaarten € 14,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Voor een hapje en een drankje kan iedereen natuurlijk terecht bij de keuken van Kees Klein.

Voor aanvullende informatie: www.bollenblues.nl, klik hier voor de Facebook pagina. of www.duinpandezilk.nl

 

Foto's PR