Datum: 06-10-2022 - 15:57
08
okt
'15

OM eist boete tegen Noordwijkerhouters voor gesjoemel met jachtvergunningen.

Twee Noordwijkerhoutse jagers hebben volgens justitie gesjoemeld met hun jachtvergunningen. Het openbaar ministerie eiste daarom onlangs voor de Haagse rechtbank een boete van € 2000,-, waarvan de helft voorwaardelijk, voor valsheid in geschrifte. Tijdens een controle...

door de politie bleken de papieren van de jagers niet in orde. Hun documenten die zij eerder, bij het aanvragen van hun jachtakte, bij politieafdeling Bijzondere Wetten hadden ingediend. Het viel agenten op dat kadasternummers waren aangepast.

Ook rekende de politie de grootte van hun jachtgebied uit en kwam tot de conclusie dat de mannen te veel hectaren hadden ingevuld. Om een jachtakte te krijgen moet een jager het jachtrecht van minimaal veertig hectare huren.

De jagers waren het niet eens met de beschuldigingen. “Ik zou niet weten wat ik fout heb gedaan”, zei één van hen in de rechtszaal. De mannen vertelden de kadasternummers te hebben aangepast omdat die veranderen als de grond bijvoorbeeld van eigenaar wisselt. “We probeerden alles juist zo correct mogelijk aan te leveren.”

Hun advocaat zei bovendien dat het niet verplicht is kadasternummers in te vullen. Alleen het aantal hectare is van belang en de heren zouden volgens haar in de overtuiging hebben geleefd dat ze genoeg hectare hadden voor twee jachtaktes. Volgens haar is er daarom geen sprake van valsheid in geschrifte.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron Leidsch Dagblad