Datum: 11-08-2020 - 21:19
06
okt
'15

Antoon van Grieken ontvangt Victorkruis.

Op zondag 4 oktober, de dag waarop de geloofsgemeenschap van de Sint Victorkerk het feest van hun patroonheilige vierde, heeft de heer Antoon van Grieken het Victorkruis opgespeld gekregen uit handen van pastoor Owel. Reeds in januari 1966 werd dhr. Van Grieken lid van...

het herenkoor ‘St.Caecilia’. Al na een jaar werd hij secretaris, dit deed hij 24 jaar. Naast zijn bestuurslidmaatschap maakte hij deel uit van de repertoirecommissie en volgde hij cursussen voor dirigent.

Met succes: op 3 januari 1991 werd hij officieel 1ste dirigent van het herenkoor en van 2000 t/m 2005 ook dirigent van het dameskoor, bovendien was hij ook dirigent in de begintijd van het jongerenkoor.

In januari 2012 heeft hij afscheid genomen als 1ste dirigent, maar tot op heden is hij een zeer gewaardeerde 2de dirigent op wie de Victorgemeenschap altijd kan rekenen.

In zijn dankwoordje vertelde hij dat hij in zijn jonge jaren al werd gegrepen door de schoonheid van de meerstemmige samenzang. Dat het uit kon groeien tot een grote, levenslange hobby dankt hij mede aan zijn vrouw, die hem daarvoor alle ruimte gaf. Daarvoor bedankte de Victorgemeenschap haar met een boeket bloemen.