Datum: 04-04-2020 - 05:38
05
okt
'15

Openbare CDA-bijeenkomst over vluchtelingenproblematiek met Jos Wienen.

Op woensdag 14 oktober organiseert het CDA Noordwijkerhout – De Zilk na afloop van de algemene ledenvergadering een openbare bijeenkomst met de heer Jos Wienen, burgemeester van Katwijk en voorzitter van de Asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten...

Tijdens de bijeenkomst zal de heer Wienen de actuele vluchtelingenproblematiek toelichten, om daarna over dit onderwerp te discussiëren met de aanwezigen. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kom dan naar deze bijeenkomst! U bent van harte welkom in Trefcentrum De Duinpan in De Zilk vanaf 20.15 uur.

Elke dag melden zich veel vluchtelingen in Europa, ook in Nederland. Een groot deel van deze mensen komt uit Syrië. Zij zijn op de vlucht voor de oorlog en zoeken een veilig heenkomen. De nood is hoog en er is ruimte te kort. Daarom wordt een oproep gedaan aan gemeenten om te helpen.

De laatste weken is Jos Wienen al meerdere malen in het nieuws geweest als woordvoerder namens alle Nederlandse gemeenten over de vluchtelingenproblematiek op landelijk en lokaal niveau.

Als burgemeester van een gemeente die zelf een asielzoekerscentrum huisvest, heeft hij de afgelopen 14 jaar ervaring opgedaan met betrekking tot dit gevoelige onderwerp. In combinatie met zijn landelijke betrokkenheid maakt dit van hem een boeiende spreker.

Iedereen is van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen – ongeacht de politieke voorkeur. Het CDA Noordwijkerhout – De Zilk kijkt uit naar een boeiende avond met goede inhoudelijke discussies. Uiteraard zal de CDA- fractie aanwezig zijn voor eventuele vragen over de situatie in Noordwijkerhout en De Zilk.

Foto PR. Jos Wienen burgemeester van Katwijk.