Datum: 25-02-2020 - 00:13
28
sep
'15

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (de voorbereiding)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout  gaat op 9 oktober een delegatie van twaalf leerlingen en docenten naar Hirado Japan. Deze uitwisseling bevorderd de vriendschapsband tussen de inwoners van de gemeente Hirado en de gemeente Noordwijkerhout...

Bij de stedenband is het één van de doelstellingen om de bevolking er bij te betrekken, de stedenband een rol te laten spelen voor de bevolking. Deze doelstelling wordt bereikt worden door het organiseren van uitwisselingsbezoeken waarbij het kennis nemen van de maatschappelijke en culturele werkelijkheid van de beide gemeenten centraal staat.

Dit wordt nu de vierde uitwisseling tussen de scholen. De leerlingen verblijven in gastgezinnen. De leerlingen volgen een uitgebreid programma op de 3 scholen. Dit programma wordt gekenmerkt door samenwerking, educatie en de culturele uitwisseling.

 

In Japan wordt ook een nationale presentatie gegeven. De leerlingen hebben dit vormgegeven in een presentatie van Hollandse gebruiken, spelletjes en activiteiten. Op een ludieke wijze worden de verschillende “Hollandse” gebruiken toegelicht.

De generale repetitie vond afgelopen week plaats op het Teylingen college Leeuwenhorst in aanwezigheid van de ouders van de leerlingen. De leerlingen van Leeuwenhorst vinden het leuk en belangrijk om u in de komende weken verslag te doen van deze bijzondere uitwisseling. U zult dan ook regelmatig het dagboekverslag vinden op Blik op Noordwijkerhout.

Foto's PR