Datum: 29-02-2020 - 05:58
27
sep
'15

Jeugdleden vliegen over bij Scouting Bosgeest.

Bij het overvliegen gaan kinderen die de juiste leeftijd hebben bereikt door middel van een ceremonie symbolisch over naar hun nieuwe groep. Afgelopen zaterdag vlogen ruim 30 kinderen over van hun oude naar nieuwe speltak. Het was een spannende middag voor de overvliegers...

Tijdens de ceremonie werd er een oversteek gemaakt waarbij aan de ene kant de oude speltak de overvliegers uitzwaait, en aan de andere kant worden de kinderen verwelkomt door de nieuwe speltak.

Het overvliegen gaat vaak op ludieke wijze. De jongste overvliegers trotseerden bijvoorbeeld een hindernisbaan. De wat oudere kinderen, die naar de verkenners gaan, moesten een 25 meter lange gepionierde brug oversteken.

De oudste leden kregen de opdracht de Guldemondvaart over te steken, waarbij zij uiteraard een nat pak behaalden. Niet alleen kinderen hebben de oversteek gemaakt! Ongeveer acht leiders vlogen over omdat zij wisselende van speltak. Zij moesten dezelfde hindernissen nemen als de kinderen wat uiteraard tot grote hilariteit leidde.

Ook enthousiast geworden over scouting? Kom dan eens langs want dit jaar hebben we weer een hoop leuke activiteiten op de planning staan. Bij verschillende speltakken is er plek voor leden. Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina www.facebook.nl/scoutingbosgeest of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's PR