Datum: 18-04-2021 - 01:31
21
sep
'15

Gebouw Langehorst en sporthal op Bavo-terrein geveld door de slopershamer. (foto's)

De voormalige sporthal waar de laatste jaren Fit Your Body in gehuisvest was en het voormalige opnamegebouw en later Langehorst, zijn de afgelopen tijd in opdracht van de eigenaar Rivierduinen op het Bavo-terrein geveld door de slopershamer. Men is nog wel even bezig...

om de restanten het puin af te voeren. Er staan op het terrein nu nog maar drie gebouwen van het roemruchte verleden van de Sint Bavo in Noordwijkerhout.

Het monumentale hoofdgebouw van de Bavo zal als rijksmonument zeker overeind blijven en zal op termijn een nieuwe bestemming gaan krijgen. Van de andere twee Het Pesthuis en CAT-gebouw zal de laatste zeker in de toekomst gesloopt gaan worden om plaats te maken voor woningbouw. Het terrein moet in de nabije toekomst omgetoverd worden tot een mooie woonwijk van rond de 700 woningen.

De huidige huurders van het CAT-gebouw waaronder Raamwerk, zal straks naar de nieuwbouw op hun terrein gaan verhuizen. De andere huurder de Carnavalsvereniging De Keiebijters hoopt nog steeds dat hun bouwplannen voor Het Pesthuis gehoor zullen gaan vinden bij de politiek van Noordwijkerhout.

Woensdagavond 23 september zal in de commissievergadering Ruimte en Wonen een presentatie gehouden worden van het Masterplan Bavo (aangepast stedenbouwkundig plan) door de heer Sybren van den Busken van Atelier Dutch.

Foto's BON