Datum: 09-07-2020 - 04:00
22
sep
'15

Eerste Como Obstacle-Run bij het Oosterduinse meer groot succes. (192 foto's + update filmpje)

Zondag 20 september werd er bij het Oosterduinse meer de eerste spectaculaire Como Obstacle-Run gehouden. Er hadden zich bij de start 185 deelnemers aangemeld en die gingen in groepjes van ongeveer 30 personen over het mooie en uitdagende 4 kilometer lange parcours...

heen, rondom het Oosterduinse meer. Het was uitstekend weer voor de run en er was flink wat publiek op het evenement afgekomen om de sportievelingen te aanschouwen en aan te moedigen.

Vlak voor de start bij Como & Co werden de deelnemers en hun spieren warm gedanst onder leiding van Lian Ferket en Esmeralda Gutierrez.

De jeugdbrandweer werd tijdens het evenement ook ingezet om de deelnemers het moeilijk te maken en na afloop schoon te spuiten.

De deelnemers en het publiek waren na afloop zeer te spreken over de organisatie en het parcours, ze hopen dan ook dat het evenement een vervolg gaat krijgen.

Ook de organisatie, bij monde van Herman ter Veen, waren zeer te spreken het verloop van de run en het aantal deelnemers en gaan er van uit dat er nog een tweede Como Obstacle-Run georganiseerd gaat worden.

De Como Obstacle-Run is een spectaculair total off-road parcours waarbij men onderweg vele uitdagende obstakels tegenkwam. En dat in een decor van een geweldig natuurgebied met water, heuvels, bos en meer, het Oosterduinse meer.

Men kon kiezen voor een 4, 6 of 12 km parcours (rondje was 4 km) met maar liefst 30 obstakels (zie foto's en filmpje), bij elke obstakel was er begeleiding aanwezig. Zowel de start als de finish bevonden zich bij Restaurant Como & Co.

 

Foto's en filmpje redactie BON en Danique Vogels.

(
klik hier voor het filmpje met een overzicht van de run)


(
klik hier voor een filmpje van de deelnemers Arjan, Nick en Jeroen tijdens de run)