Datum: 01-06-2023 - 17:54
15
sep
'15

Zonnebloem en kinderen Prinsenhof delen zonnebloemen uit. (foto's)

Al 65 jaar staat de Zonnebloem voor een samenleving waarin ruimte is voor iedereen. Jong en oud. Gezond en ziek. Mensen met een lichamelijke beperking van het leven te laten genieten. Dat betekent dat de lichamelijke beperking het eerste criterium is voor de doelgroep...

In de praktijk zijn het vaak de mensen die door hun beperking in een sociaal isolement zitten of dreigen te raken en blij zijn met de diensten van de Zonnebloem. Zoveel mensen, zoveel wensen. De één wil dolgraag de zee weer eens zien. Een ander heeft behoefte aan een gezellig gesprek, een wandeling of een kopje koffie in een café.

De Zonnebloem wil graag aan deze wensen tegemoet komen. Vrijwilliger zijn van de Zonnebloem geeft een grote voldoening. Een activiteit van de Zonnebloem Noordwijkerhout is de scholendag. 

Vrijdag 11 september hebben kinderen van de Prinsenhofschool ons geholpen met het uitdelen van zonnebloemen aan  bewoners van Munnekeweij en de Schutse aan de Schippersvaartweg. Het was ontroerend en vertederend hoe de ouderen reageerden op de kinderen bij het overhandigen van een zonnebloem.

In het kader van de ziekendag op zaterdag 12 september stonden we met een kraam bij de Witte Kerk om plantjes uit te delen aan voorbijgangers. Die zij op hun beurt weer gaven aan iemand in hun omgeving die ziek is of om en andere reden aandacht nodig heeft. 

Ook hier waren de reacties hartverwarmend. En, daar we inmiddels een aantal jaren op deze wijze aandacht vragen voor zieken in de gemeente is onze actie voor velen een herkenning. Meer weten over de Nationale Ziekendag? Deze is te vinden op www.zonnebloem.nl.

 

Foto's PR.