Datum: 05-06-2020 - 21:12
24
apr
'12

Nicole Nederstigt van KNA behaald wederom eerste plaats en promoveert daarmee.

Zaterdag 21 april vond in sporthal de Tulp in Voorhout een NBTA twirl- en majorette wedstrijd plaats, georganiseerd door Inspiration. De Noordwijkerhoutse Nicole Nederstigt –rhytmic twirl senior beginner- kwam voor KNA als laatste de vloer op, voor haar was er een 1ste plaats en ze promoveerde...

meteen door naar de volgende klasse met een prachtige sprankelende nieuwe show op het nummer “Away from you” van Elske de Wall. De andere twee promoties waren voor Anouschka Franzen en het duo Anne Bierman en Silke de Koning. Door de drie promoties heeft KNA er weer drie tickets voor het NK bijverdiend.

 

KNA Noordwijk kwam op 15 onderdelen uit.
Dit weekeinde waren er landelijk gezien zes wedstrijden. Door de fusie van de KNFM met de CBSD is zowel de keus voor de wedstrijdinschrijvingen als het aantal deelneemsters –landelijk gezien- vergroot. Dit jaar zijn er heel wat meiden overgestapt van majorettes naar twirling, hier is het mogelijk om op verplichte muziek je technische kunsten te vertonen bij zowel uitvoering van 1 baton, 2 baton en bij de duo’s. Bij het onderdeel rhytmic twirl –op eigen muziek- ligt de lat qua technische uitvoering hoog. Voor al deze vier onderdelen evenals de super x-strut, geldt dat als je in de advance (kampioen) klasse terecht komt er uitzicht is op deelname aan het EK twirl. Het eerstvolgende EK wordt tijdens het paasweekeinde 2013 in Amsterdam gehouden. Een nieuwe uitdaging voor de meiden van KNA met veel tegenstandsters. Groep A –small team senior beginner- raakte wat in de problemen doordat er nogal wat batons vielen, dat kwam de structuur van de uitvoering niet ten goede, een 2de plaats.