Datum: 12-08-2020 - 20:55
15
sep
'15

Cees van den Burg en Marian van den Burg winnaars Oranje-viswedstrijd.

Voor de 4e keer in successie werd er, in het kader van de Oranjeweek, op donderdag 10 september de viswedstrijd vervist. Het parcours was deze keer uitgezet in de Leidsevaart te Noordwijkerhout vanaf de Piet Gijzenbrug richting Noordwijk. 30 vissers hadden zich opgegeven...

om met elkaar de strijd aan te gaan om de felbegeerde titel. Vanaf zeven uur kon men bij de wedstrijdcommissie loten voor een plaatsnummer, wat voor het grootste deel de vangst uit maakt, want ja als je een nummer loot waar over het algemeen veel vis zwemt, dat is men voor wat de visplaats betreft al in het voordeel.

Menige visser weet ook dat in de Leidsevaart veel kleine vis zit, dus diegene met de “vaste stok” visten gokten erop dat de grote bonusvissen deze dag niet zouden bijten. Bij de “feedervissers” is het juist andersom, die nemen de gok in de hoop dat men aan het eind van de wedstrijd nog een paar brasems zou vangen, zodat deze de weegschaal na afloop door zouden doen slaan.

Om acht uur klonk het beginsignaal en snel wisten een aantal vissers een visje te verschalken, wel klein, maar goed men ving vis, maar na enige tijd viel het stil, hier en daar ving men nog wel vis, maar het wachten was op de brasems, helaas wilden die ook niet bijten, wat dus in hield dat men voor wat betreft de prijzen was aangewezen op de gevangen kleinere vis.

Gelukkig waren er toch een paar vissers die nog een brasem wisten te vangen en een visser wist zelfs een mooie zeelt te vangen. Van de 30 aanwezige vissers wisten er 23 vissers vis ter weging wisten aan te bieden.

Na afloop werd, zoals ieder jaar, door de voorzitter van de Oranjevereniging Jack Wijnands op ludieke wijze de prijzen uitgereikt, die bestonden uit waardebonnen, welke wederom beschikbaar waren gesteld door Hengelsport en Dierenspeciaalzaak W. van der Niet.

De eerste plaats was, net als vorig jaar, voor Cees van den Burg die 4800 gram wist te vangen. Hij ontving uit handen van de voorzitter van de Oranjevereniging een aandenken, een ruiker bloemen en een  waardebon.

De tweede plaats was, mede door de vangst van een grote brasem, voor Dave Houdijk met 4100 gram en de derde plaats was voor diegene die de mooie zeelt wist te vangen, Pim Duivenvoorde met 2700 gram.

De beste dame was wederom Marian van den Burg die ook uit handen van de voorzitter een mooie aandenken en een ruiker bloemen ontving. Rest ons van HSV De Arnoud de Oranjevereniging nog te bedanken voor de prettige samenwerking en Hengelsport en Dierenspeciaalzaak W. van der Niet voor de beschikbaar gestelde waardebonnen.

Foto's PR