Datum: 30-09-2023 - 04:52
11
sep
'15

Zangkoor Cadans viert 25-jarig bestaan.

19 september is een belangrijke datum want dan viert het Zangkoor Cadans het feit, dat dit koor 25 jaar geleden is opgericht. Om 19.00 uur is er een feestelijke viering in de St. Jozefkerk. 25 jaar geleden vatte een aantal dames (jonge moeders) het idee op om een modern koor op te richten...

Zij wilden zich in de 90-er jaren beter thuis voelen in de kerk tijdens de zondagvieringen. Pastoor van de Plas vond dit een uitstekend idee en er werd een koor gevormd (van toen nog jonge ouders) van ongeveer 40 dames en heren.

Op bekende muziek van o.a. gospels, tophits en andere populaire melodieën uit de 60- en 70-er jaren, werden teksten geschreven, die het koor en de kerkgangers aanspraken en door de moderne sound en ritme, de vieringen een luchtig en swingend karakter gaven.

Ber van Bercken was de eerste dirigent en de muzikale begeleiding was in goede handen van zijn zoon Berry. De eerste liturgieviering werd gezongen op de derde zondag van september 1990. Na een tiental jaren gaf Ber van Bercken het dirigeerstokje over aan Tineke Roosen. Patrick van ’t Hof werd de nieuwe begeleider en tijdens de vieringen versterkte Mirjam van Paridon met haar fluit de muzikale begeleiding.

De laatste 5 jaar hebben er nogal wat verschuivingen plaatsgevonden. Maarten van Wijk, een jonge dirigent, nam het stokje over. Ook nu was het tijd om het repertoire wat eigentijdser te maken. Liederen in het Engels werden ingestudeerd, die qua inhoud zeker bij het thema van de viering pasten.

Het koor behoudt haar eigen identiteit, ondanks dat het nu een wat ouder koor geworden is. Maarten gaat echter verhuizen, Patrick, de muzikale begeleider vertrekt en ook Mirjam verlaat het koor. Het bestuur van Cadans moet naarstig op zoek.

Sinds januari 2014 staat Norman Ebicilio (degene die met het jongerenkoor Joy vaak in de prijzen valt) voor het koor en Frank Segers doet de muzikale begeleiding. Twee professionals, die het koor, zeker naar een nog betere kwaliteit, qua muzikaal geluid, kunnen brengen. Kom eens luisteren en meezingen op de repetitieavond. Elke donderdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Maasgaarde.

In ieder geval wordt U, allen, uitgenodigd om op 19 september om 19.00 uur in de St. Jozefkerk de feestelijke jubileumviering met extra muzikale ondersteuning van fluitiste Caroline Geerlings, bij te wonen. Na afloop van de viering gezellig samenzijn van leden, oud-leden in de Maasgaarde. Welkom.

Foto BON