Datum: 14-08-2020 - 19:22
11
sep
'15

Dagboek van het Oranjefeest: de donderdag. (200 foto's + 2x filmpje vuurwerk, motorcross)

De Oranjefeesten 2015 zijn helaas op het moment van schrijven alweer voorbij in Noordwijkerhout, u kunt nog even nagenieten van de foto's van zondagochtend, zondagmiddag, de maandag, de dinsdag en de woensdag en natuurlijk ook van de allerlaatste dag...de donderdag...

Wat een heerlijk en zonnig Noortukkerhouts feessie was het weer, de uitslagen volgen later maar nu eerst nog even de foto's en de 2 filmpjes van de allerlaatste dag (de donderdag) van de Oranjefeesten 2015.

Groot vuurwerk op het VVSB terrein
Het traditionele vuurwerk is zoals alle jaren de afsluiting van de jaarlijkse Oranjefeesten. De Oranjevereniging dankt VVSB en hun vrijwilligers voor het beschikbaar stellen van een deel van het terrein en voor het opruimen van restanten van het vuurwerk. De redactie van BON heeft nog wat avondfoto's (in de fotogalerij) van de kermis gemaakt en een filmpje (5 minuten) van het vuurwerk, klik hier.

Prijsuitreiking etalagepuzzelwedstrijd in restaurant Zegers
In Restaurant Zegers aan de Herenweg werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kleur- en advertentiepuzzelwedstrijd en de etalagepuzzelwedstrijd.

De 51ste Grand Prix motorcross van Noordwijkerhout.

Voor het 4e jaar alweer gingen de coureurs de strijd aan om de Grand Prix van Noordwijkerhout aan de Herenweg nabij de Ruigenhoek. Zoals in de eerste drie succesvolle wedstrijden op dit terrein was er door door de Motorcrossvereniging van Noordwijkerhout, in samenwerking met de Oranjevereniging, een spectaculair parcours aangelegd. Foto's PR.

Palingtoernooi op tennispark De Boekhorst
Tennisvereniging De Boekhorst organiseerde op haar tennispark het super gezellige Palingtoernooi voor 18 jaar en ouder. Het werd zoals altijd een echt Noordwijkerhouts gebeuren en iedereen speelden gewoon een paar leuke wedstrijden. Gezelligheid stond hierbij hoog in het vaandel.

'Klim 'm der in'.
Ook dit jaar was het tijdens de kermis weer feest in de Zeestraat! Jong Oranje organiseerde i.s.m. Café van der Geest en Bar Madéro ‘Klim 'm der in'. Het evenement hield in dat je de hoogte in moest, om samen met je teamgenoot de meeste punten te scoren door goed te mikken!  Foto's JP/Snapshot in de fotogalerij. Nog meer foto's binnenkort bij JP/Snapshot, klik hier.


Bingo-Time in Puyckendam
Donderdagmiddag gingen om 13.30 uur de eerste ballen rollen van de bingo in Puyckendam. De organisatie lag in handen van OJA (Oud en Jong Actief). De Oranjevereniging stelde een aantal leuke prijzen ter beschikking en trakteerde in de pauze op een borreltje.

Vogelschieten:

Om 9.00 uur begon het traditionele vogelschieten en voor de 2e keer op een nieuwe locatie en wel bij bij de Duinschutters. De al jaren in beweging zijnde verandering in de regelgeving voor veiligheid in de schietsport zijn voor de Oranjevereniging in samenwerking met de schietvereniging De Duinschutters vorig jaar reden geweest om het evenement te verplaatsen naar het verenigingsgebouw van De Duinschutters aan Dijkzicht 4 te Noordwijkerhout. Foto's BON in de fotogalerij.

Klootgooien Munnekeweij:
Het oud Noordtukkerhouts klootgooien kon ook weer lekker buiten gehouden worden en wel op het zonnige dakterras van de Munnekeweij. Dit jaar werd er ook weer gestreden om de 'Jan Nederstigt Bokaal', vernoemd naar de Oranjeman die ons helaas veel te vroeg is ontvallen. Foto's BON in de fotogalerij.


Schatgraven:

Bij het schatgraven aan de Schippersvaartweg zochten vele kinderen fanatiek naar de verstopte schatten, ze konden lekker in het zwarte zand graven en later volgt dan wel weer de douche thuis. Foto's BON in de fotogalerij.

Viswedstrijd aan de Leidsevaart

Vanochtend op 7.00 uur organiseerde HSV De Arnoud in samenwerking met de Oranjevereniging een kermis-viswedstrijd aan de Leidsevaart. Foto's Nico Wesseling in de fotogalerij.

De uitslagen van alle activiteiten volgen later.