Datum: 03-06-2023 - 02:51
10
sep
'15

Dagboek van het Oranjefeest: de woensdag (218>foto's).

Het Oranjefeest heeft alweer een aantal activiteiten achter de rug in Noordwijkerhout, zondagochtend, zondagmiddag, maandag en de dinsdag hebben we gehad. We houden u op de hoogte van het verdere verloop van de festiviteiten. Woensdagochtend is traditioneel voor het tonknuppelen...

en de spelletjes op de basisscholen en dit jaar op een zonovergoten woensdag.

Lampionnenoptocht en optreden Twirlvereniging KNA Noordwijk.
Om 19.30 uur in de tuin van de Witte Kerk gaf de Twirlvereniging KNA Noordwijk diverse spetterende optredens. Jonge talenten van deze vereniging lieten met diverse disciplines zien wat zij in huis hebben en traden er zelfs een aantal Nederlandse kampioenen op. Aansluitend na dit optreden konden de kinderen met hun ouders de feestelijke lampionnenoptocht lopen door het centrum van het dorp. St. Jeanne D'arc liep voor de lampionnenoptocht uit waar aan veel kinderen deelnamen en sloot daarmee de woensdag muzikaal af. Foto's BON in de fotogalerij.

Kermis op de Brink

Foto's BON in de fotogalerij.

Wielerronde.
Traditiegetrouw werd op de woensdagmiddag van de kermis de 69ste wielerronde, onze eigen Noordwijkerhoutse klassieker, verreden. Helaas kon men dit jaar niet meer over de Steeg rijden. De start en finish bevonden zich nog wel op de Koninginneweg, maar vervolgens liep het parcours over de Herenweg, de Schoolstraat, de Havenstraat en via de Koninginneweg weer terug naar de start/finish. Om 13.30 uur startte de jongste jeugd en daarna waren de Elite, Beloften en Amateurs aan de beurt. De Noordwijkerhoutse rondemiss voor dit jaar was Lieke Vreeken en zij gaf het startschot en huldigde de prijswinnaars. Foto's BON in de fotogalerij.

Tonsjorren.
Met de heistelling uit grootvaders tijd van Arie de Winter Hei- en Fundatiewerken was het woensdagmiddag ook weer tijd om te gaan sjorren in de Havenstraat op de Steeg bij Het Feest van Harry en dit om de titel ‘STERKSTE TONSJORTEAM' van 2015. De dames trokken met 5 en de heren met 4 deelnemers per team. Foto's BON in de fotogalerij.

Jeu de Boules.
Jeu de Boules is gezien de grote belangstelling een heel populair evenement, waar de gezelligheid voorop staat op het dakterras van Munnekeweij. De organisatie werd op woensdagochtend mede mogelijk gemaakt door de Jeu de Boules Vereniging. 3 foto's Theo D'Hooghe in de fotogalerij.


Spelochtend op de basisscholen

De kinderen gingen onder leiding van docenten en vrijwilligers, rare, leuke, nostalgische en vele andere spelletjes spelen, die door veel familieleden van de kinderen gezellig werden bekeken. In de loop van de ochtend kregen de kinderen een lekkere ijskoude versnapering uitgedeeld. (foto's dit jaar van de Victorschool). Foto's BON in de fotogalerij.

Tonknuppelen
Voor het tonknuppelen is er zoals altijd een enorme belangstelling van de stoere Noordwijkerhoutse mannen en vrouwen. Lekker even bijkletsen onder genot van een sappie en o ja nog wel even een knuppeltje gooien op de ton. Iedere baan kreeg vier tonnen en rond de klok van 12.30 uur waren alle tonnen aan flarden. Foto's BON in de fotogalerij.

Alle wedstrijduitslagen volgen later.

218 Foto's redactie BON.