Datum: 29-02-2020 - 04:22
09
sep
'15

Openingsopkomst van Scouting Bosgeest weer een succes. (foto's)

In het centrum van Noordwijkerhout werden afgelopen zaterdag spellen georganiseerd door Scouting Bosgeest. Traditiegetrouw vindt de eerste opkomst van het nieuwe schooljaar plaats rond de Witte Kerk. Dit jaar was er gekozen voor het thema (oud)Hollandse Spellen...

Door de vele vrijwilligers waren er maar liefst 16 activiteiten in dorp uitgezet. Met meer dan 100 jeugdleden werd een succesvolle start gemaakt van het nieuwe scoutingseizoen. Rond 14:00 uur kleurde de tuin van de Witte Kerk oranje-blauw van de scoutingdassen.

Toen alle leden van de groep aanwezig waren, werd het seizoen afgetrapt door middel van een gezamenlijke opening waarbij de Bosgeestvlag gehesen werd. Vervolgens werd iedereen welkom geheten en na de speluitleg gingen de kinderen in groepjes op pad om zo veel mogelijk lol te beleven in het dorp.

De opdrachten bestonden uit activiteiten als koekhappen, eierlepelrace en spijkerpoepen. Maar ook modernere spellen kwamen aan bod zoals het sms-oplosspel en het koekjesspel (een koekje op je voorhoofd leggen en proberen hem, zonder je handen te gebruiken, in je mond te krijgen).

Veel mensen in dorp stonden stil om te kijken naar de leuke en uitdagende activiteiten die door de scouting werden georganiseerd. De kinderen vermaakten zich uitstekend. Om 16:00 uur was het spel afgelopen en werd er een prijsuitreiking gehouden. Het groepje met de meeste punten kreeg een leuke prijs. En hiermee was het scoutingseizoen succesvol geopend.

Ook enthousiast geworden over scouting? Kom dan eens langs want dit jaar hebben we weer een hoop leuke activiteiten op de planning staan. Bij verschillende speltakken is er plek voor leden. Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina, klik hier of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..