07
sep
'15

Couscous & Appelmoes in de brandweerkazerne. (foto's)

Na de Ramadan en een lange, luie zomer stonden wij te popelen om de volgende editie van Coucous & Appelmoes in de steigers te gaan zetten. Zie het voor je: Marrokaanse, Syrische en Nederlandse dames rond de tafel waarop een grote pot thee staat te trekken. Door elkaar...

kletsend in het Arabisch, Engels en Nederlands. In een kippenhok ontstaat het allerbeste!

Want zo kwamen wij tot het menu dat we gisteren  serveerden aan ruim dertig nieuwsgierige gasten. Zij kregen in de ochtend een e-mail dat zij die avond om 18.00 uur verwacht werden in de Brandweerkazerne aan de Herenweg.

Met dank aan de toestemming en inzet van Frances de Koning, namens de Brandweer van Noordwijkerhout, konden wij deze spannende locatie omtoveren tot een gezellig restaurant. Natuurlijk hoopten de aanwezigen op een piepklein fikje zonder menselijk drama, want hoe spannend zou dat geweest zijn!

 

Er was echter spanning genoeg: een heerlijke tabouleh waar een niet te beschrijven hoeveelheid peterselie in verdwijnt. Kibbe: een gefrituurd vleesgerecht met gehakt en noten dat zeer arbeidsintensief is om te bereiden en mahschi: met rijst gevulde groenten in een tomatensoep.

 

Meerdere gasten merkten op hoe heerlijk het eten was, maar dat het nog geweldiger was om met Syrische mensen aan tafel te zitten en hun verhalen te horen. Natuurlijk volgen wij wat de media ons bieden, maar zelf in gesprek gaan...dat maakte veel los.  Uiteindelijk is dát de belangrijkste doelstelling van Couscous & Appelmoes: delen en verbinden.

 

Toen we na de maaltijd op het terras genoten van een kopje Syrische thee of koffie met baklawa en gevulde dadels, riep iemand dat we toch echt iets moesten met zo’n enorme brandweerauto! Allemaal op de foto voor dat ding. Wat een vrolijke afsluiting van een enorm geslaagde avond in een week waarin....ach, niemand heeft die beelden gemist.

 

Wij zijn trots op de  prachtige ontmoetingen en kijken uit naar de volgende editie van Couscous & Appelmoes.

 

Voor wie ons nog niet kent: het concept van Couscous & Appelmoes is dat iedereen mee kan doen.  Je kunt je aanmelden als chef, kok, gastvrouw/ gastheer of als gast.  Het team bepaalt met elkaar het driegangen menu en met vereende krachten zetten zij dit in elkaar.

De gasten worden verrast qua maaltijd en horen op de ochtend van hun bezoek pas waar ze ’s avonds zullen gaan eten. De locatie is een bijzondere, leuke of verrassende plek in onze gemeente en wordt omgetoverd tot een restaurant. 

De kosten voor een drie-gangen menu met een drankje bedragen 15 euro. Chef, koks en bediening eten gratis mee en schuiven aan bij de gasten. In totaal kan de crew van 10 man ongeveer 30 gasten ontvangen.

 

Wil je, in welke vorm dan ook, een keer bij ons aansluiten, of weet je een geweldige locatie waar wij mogen  ‘ oppoppen’ , bezoek ons dan op Facebook-pagina onder Couscous&appelmoes of lees mee op couscousenappelmoes.blogspot.nl.

Foto's PR.