Datum: 06-06-2023 - 07:47
03
sep
'15

Leerling Teylingen College overleden na ongeval tijdens excursie in de Ardennen (update 21.05u)

Vanmiddag maakte het Teylingen College Leeuwenhorst het trieste nieuws bekend dat één van hun leerlingen uit 3 Mavo, tijdens een excursie in de Ardennen ten val is gekomen en aan zijn verwondingen is overleden. Het ongeluk gebeurde donderdagmiddag tijdens een survivaltocht....

De  jongen (uit Noordwijk) viel bij het abseilen. Leerlingen en docenten zagen het ongeluk gebeuren. De Belgische autoriteiten onderzoeken de toedracht van het ongeluk, zegt rector Cees Slats van de school. Hij weet nog niet wat er is misgegaan.

 

De school werkt al jaren samen met het bedrijf dat de excursie verzorgde, volgens de rector naar volle tevredenheid. De school noemt het bedrijf betrouwbaar. De excursie is onmiddellijk afgebroken, de medeleerlingen worden opgehaald uit België. De groep was dinsdag naar de Ardennen vertrokken en zou vrijdag terugkomen. (bron NOS)

Voor iedereen op de school kwam het bericht als een enorme grote schok. De ouders en leerlingen die hier behoefte aan hebben, konden vanmiddag al in het forum van de school terecht. Daar werden ze opgevangen door docenten en bijgestaan door het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Ook morgen zijn de medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin en Slachtofferhulp van 11.30 tot 13.00 uur aanwezig in het forum van de school om betrokkenen die daar behoefte aan hebben bij te staan.