Datum: 02-10-2023 - 05:42
31
aug
'15

Eerste PGA Junior League Golfwedstrijd op Tespelduyn smaakt naar meer.

In 2011 is PGA Junior League Golf in de U.S.A. gelanceerd voor kinderen tot en met 13 jaar. De kinderen golfen, net als bij voetbal of hockey, in teamverband in een eigen teamshirt met rugnummer. Omdat de spelvorm geschikt is voor alle kinderen en elk spelniveau is het daar...

een enorm succes. En nu ook hier in Nederland! Op 30 augustus j.l. werd de allereerste editie in Nederland georganiseerd door Landgoed & Golfbaan Tespelduyn in samenwerking met de PGA Holland en de Nederlandse Golf Federatie. 

Een compleet dagje uit voor de hele familie

De kinderen werden gekoppeld aan hun teamcaptain en vertrokken richting de golfbaan voor hun wedstrijd. De familie werd opgehaald door een golfleraar om een training te volgen en zo kennis te maken met golf of zich daarin verder te bekwamen. De kinderen en familie werden halverwege de wedstrijd herenigd , zodat de kinderen aangemoedigd konden worden door hun familieleden. Met veel gejuich en ‘high-fives’ tot gevolg.

Altijd prijs!
Na afloop van de wedstrijd was er een spannende prijsuitreiking op het zonnige terras. Onder het genot van een snoepzak, snacks en limonade werd flight voor flight de score toegevoegd aan het totaal van het team.

De spelers van het team dat 2e werd ontvingen als eerste hun prijzen, gevolgd door de spelers van het winnende team. Na een groepsfoto werd er gezamenlijk gegeten om het energieniveau weer aan te vullen. Direct werd duidelijk, dat snel een volgende editie gewenst is.

De opmerkingen van de kinderen , zoals 'mama heeft de eerste les vandaag. dan kan ik nu ook met haar golfen', ‘hoe kom jij aan al die armbandjes? O, dan ga ik ook altijd meedoen', 'mag ik de volgende keer weer met jou', 'ik vind het niet erg om te verliezen als ik maar lekker heb gespeeld', 'papa hoef ik de volgende keer niet naar de zwemles, dan kan ik meedoen' en 'ik heb nog wel wat vriendjes, die mee kunnen doen' zeggen genoeg.

Spaarsysteem
Bij het in ontvangst nemen van de wedstrijdshirts ontvingen de deelnemende kinderen ook een polsbandje in een kleur naar keuze. Elke volgende editie waaraan zij meedoen kunnen zij kiezen voor een nieuw polsbandje in een andere kleur, om zo de verzameling compleet te maken.  Een schot in de roos!

Vervolg

De tweede editie van PGA Junior League Golf op Tespelduyn  vindt plaats in het najaar. Kinderen en familie die ook mee willen doen adviseren we contact op te nemen met Joost via telefoonnummer 0252-241333 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meedoen is echt een feest! Via www.tespelduyn.nl houden wij u uiteraard ook op de hoogte.