Datum: 18-04-2021 - 13:46
30
aug
'15

Oplettende buren en brandweerman blussen brand woning Dorpsstraat.

Een vrijwilliger van de brandweer van Noordwijkerhout en enkele buurmannen hebben een woningbrand in de Dorpsstraat kunnen voorkomen door alert en snel optreden. De brandweerman reed op zijn motor door de straat en zag rook achter een woning vandaan komen...

en tegelijkertijd kwam een buurman, die een harde knal had gehoord, en 2 voorbijgangers ook aansnellen. De bewoners waren niet thuis en daarom klommen de mannen over de poort die op slot zat. In de tuin stond onder de veranda een kunststof tuinset in de brand en de vlammen sloegen al over het dak van de veranda heen. Achter het muurtje van de veranda stond ook een grote vuilnisbak in de brand.

Met een brandblusser, zand en een tuinslang konden mannen de brand gelukkig snel geblust krijgen. De toegesnelde brandweer heeft de smeulende resten van de vuilcontainer uit elkaar getrokken en verder geblust.

De harde knal is waarschijnlijk van een leeg 5 liter vaatje bier in de vuilcontainer geweest, de oorzaak van de brand heeft waarschijnlijk in de vuilcontainer gezeten. Door de oplettendheid en het prima optreden van de brandweerman en de buurmannen is een grotere woningbrand voorkomen.

Foto's BON