Datum: 07-07-2020 - 14:19
22
apr
'12

Triathlonvereniging start opstartcursus.

Triathlon Vereniging de Bollenstreek (TVB) start in aanloop naar de triathlon van Noordwijkerhout een triatloncursus voor beginners. De vereniging hoopt op die manier mensen op een recreatieve en sportieve manier te begeleiden naar de deelname. aan de triathlon van Noordwijkerhout...

De TVB wil met de cursus ook de drempel verlagen voor mensen die twijfelen om de sportieve uitdaging aan te gaan. “Triathlon is voor iedereen. Zowel voor de fanatieke sporter als de recreant.” De cursus gaat in de eerste week van mei van start en bestaat wekelijks uit drie trainingen. Deelnemers worden begeleidt naar het voltooien van een achtste triathlon die bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. “Voor veel mensen een sportieve uitdaging, maar wel afstanden die binnen een periode van acht weken onder de knie zijn te krijgen”, aldus trainer Dirk Hus.

Hus moedigt iedereen aan om zich aan te sluiten bij de trainingen. “De cursus - en onze vereniging - staat ook open voor mensen die bijvoorbeeld nog nooit hebben gezwommen. Toen ik ooit met triathlon begon, kon ik niet eens 50 meter zwemmen. Elke maand sluiten mensen zich bij onze vereniging aan die een onderdeel nog niet onder de knie hebben, wij zijn er als vereniging voor om deze mensen te helpen.”

 

De voorzitter van Triathlon Vereniging de Bollenstreek, Piet van Tol, hoopt dat de beginnerscursus in de Bollenstreek aanslaat. “Wij willen met deze cursus niet direct de vereniging promoten, maar laten zien dat het ook voor de beginnende sporter mogelijk is een korte triathlon te voltooien. Mensen denken vaak dat triathleten altijd heel veel trainen en fanatiek met hun sport omgaan. Maar het grootste gedeelte van onze leden zijn recreatieve sporters.” Trainingen De cursus bestaat wekelijks uit drie trainingen.

 

Het nadruk van de trainingen ligt op het voltooien van de sprint triathlon van Noordwijkerhout op zondag 1 juli. De cursus duurt in totaal acht weken. Deelname is ook mogelijk voor mensen die niet alle acht de weken aanwezig kunnen zijn, maar wel graag in groepsverband naar de triathlon van Noordwijkerhout willen trainen.

Kosten voor deelname aan de cursus bedragen inclusief de inschrijving voor deelname aan de triathlon van Noordwijkerhout €40,-. In totaal is er plaats voor vijftien cursisten. De cursus start op 1 mei. Meer informatie over de cursus en de trainingen is te vinden op www.tvdebollenstreek.nl. Ook kan contact worden opgenomen met de trainer Dirk Hus via 06-13476291 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..