Datum: 02-10-2023 - 08:55
22
aug
'15

Jan 'Piero' met 4 kinderen en 12 kleinkinderen in Nederland voor familiereünie Heemskerk.

Op vrijdag 21 augustus werd er een heel gezellige familiereünie gehouden van de familie Heemskerk met de bekende Noordwijkerhoutse bijnaam 'Piero'. In juni 2014 was een groot deel van de familie nog in Canada om het 50-jarige huwelijksfeest te vieren van Jan 'Piero'...

en Riet van der Poel uit Rijpwetering. (klik hier voor het bericht).

Maar de geschiedenis van de familie met de bijnaam 'Piero' is begonnen bij vader Piet Heemskerk en moeder Marij Heemskerk. Vader 'Piero' heeft deze bijnaam gekregen toen hij op de grote vaart regelmatig richting Italië voer en de naam Piet is in het Italiaans 'Piero'. Het echtpaar kreeg 7 kinderen en die zijn geboren aan de Kerkstraat in Noordwijkerhout.

De oudste zoon heette ook Piet en was een binnenvaartschipper, helaas is hij al in 2001 overleden. De andere kinderen waren Jaap, Huib (overleden 1988), Jan, Leo en de twee dochters Corrie en Alie.

De zonen Jaap (hij kon niet aanwezig op de reünie) en Jan zijn geëmigreerd naar Canada. Zoon Jan is in 1982 vertrokken maar is nu met zijn 4 kinderen en inmiddels 12 kleinkinderen voor 2 weken over in Nederland, Jan wil ze graag de roots van zijn familie laten zien. Een mooie gelegenheid dus om samen met 63 familieleden een reünie te organiseren.

Door het vertrek van de zonen Jan en Jaap is er nog maar 1 stamhouder achterbleven in Nederland en wel Piet Heemskerk (Meeuwenlaan) de zoon van binnenvaartschipper Piet. Ook hij heeft weer een zoon en die heet natuurlijk ook Piet. Hij is 16 jaar en dit jaar gaat hij door het leven als Prins Piero der Bayfaaten. Dus de naam 'Piero' blijft voorlopig nog even voortleven in Noordwijkerhout.

Foto's BON