Datum: 17-10-2021 - 21:22
10
aug
'15

Zaterdag 15 augustus FHS-Shantykoorfestival met 8 koren, in de finale Ancora uit Volendam.

Op zaterdag 15 Augustus wordt weer het FHS-Shantykoren- festival in het centrum van Noordwijkerhout gehouden! Er zijn 8 deelnemende koren uit alle windstreken! De organisatie voor dit unieke evenement in Hart van de Bollenstreek is in handen van Shantykoor 't Bollenhart..

en de hoofdsponsor is voor het zesde jaar alweer Flexible Human Services. Er staan vier podiums opgesteld waar de acht koren hun optredens gaan verzorgen, op het Marktplein, in de Dorpsstraat, in de Zeestraat en het hoofdpodium staat bij de Witte Kerk.

Het festival wordt om 11.45 uur ook dit jaar weer geopend door twee prominente Noordwijkerhouters, maar wie dat zijn blijft nog even een geheim. De finale is net als de opening op het hoofdpodium bij de Witte Kerk en rond de klok van 16.45 uur.

In de finale staan dit jaar niet alle koren zoals gewoonlijk, maar is er een speciaal optreden van Ancora uit Volendam. De zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams die samen Ancora vormen, trekken met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop al sinds 2013 veel aandacht en nu dus ook in Noordwijkerhout.

Deelnemende koren zijn:
Shantykoor de Zilk, 't Joppekoor uit Warmond, Kapiteinskoor uit Koog aan de Zaan, Compagniezangers uit Medemblik, Westenwind uit Amersfoort, De Turfschippers uit Vinkenveen, De Torren uit Lisse,  en.....Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout. Het programma van de dag staat hieronder.