Datum: 16-02-2020 - 20:26
08
aug
'15

57 tafels met verzamelaars en een Reizend Scoutingmuseum bij Scouting Bosgeest.

Het enige 'Reizend Scoutingmuseum' heeft dit weekend haar museumtent opgezet op het scoutingterrein van Scouting Bosgeest in Noordwijkerhout. Ze zijn vandaag (tot 17.00 uur) en morgen zondag van 9.00 uur tot 14.00 uur te gast bij de 34e Internationale Scouting Collectorsmeeting...

die in het onderkomen van Scouting Bosgeest aan de Van der Weijdenlaan wordt gehouden. De Scouting Collectorsmeeting wordt georganiseerd door Ada en Frank Smits en is voor verzamelaars van scoutingobjecten maar ook voor andere mensen die geïnteresseerd zijn en alles willen weten over de scouting.

Er zijn 57 tafels met verzamelaars uit alle delen van Nederland (maken deel uit van de NVVSO) maar ook van over de grens zoals Oostenrijk, Duitsland, Italië en zelfs uit Chili zijn er verzamelaars aanwezig.

Er wordt ook een loterij gehouden en is de Scoutshop uit Katwijk aanwezig met een stand die gerund wordt door vrijwilligers en waarbij de opbrengst na aftrek van de kosten ten goede komt aan de scouting groepen uit deze streek.

Het Reizend Scoutingmuseum wil met de tentoonstellingen over Scouting (Padvinderij) naar de mensen toe te gaan. Daarmee laat men zien wat de Scouting allemaal doet, maar ook wat men heeft gedaan in en voor de maatschappij.

Het Reizend Scoutingmuseum heeft duizenden items in het bezit en heeft voor in Noordwijkerhout de wat oudere items meegenomen, waaronder een scoutingshirt en een vaandel uit 1912.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Scouting Bosgeest.

Foto's BON.