Datum: 04-12-2021 - 12:47
29
jul
'15

Vakantie voorlezen in de bibliotheek: Nergens plaatjes.

Vanmorgen vond alweer de derde voorleesochtend plaats tijdens deze zomervakantie. Heerlijk om met dit regenachtige weer lekker binnen bij elkaar te kruipen en samen te lezen en te knutselen. Het boek dat werd voorgelezen was een heel bijzonder boek: Het boek zonder tekeningen...

door B.J. Novak, een Amerikaanse komiek. Voorafgaand aan het voorlezen hebben de kinderen een filmpje gezien waarin Novak het boek voorleest aan een groep kinderen. Geweldig om hun reactie op het boek te zien. Volg de onderstaande link om het filmpje ook te bekijken: The book with no pictures (klik hier).

Daarna werd de Nederlandse vertaling van dit boek voorgelezen. De kinderen hebben erg gelachen om de rare zinnen en woorden die het boek de voorlezer laat zeggen.

Tot slot was er nog gelegenheid om te knutselen. Omdat we een boek zonder plaatjes hadden gelezen, hebben de kinderen een collage met letters gemaakt.

Het was dus weer een geslaagde ochtend in de bibliotheek. Wil je er ook een keer bij zijn? Deelname is gratis en de volgende data zijn:
4 augustus   - Dino’s
11 augustus  - Strand
18 augustus  - Ook wel eens iets kwijt?

 

Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Foto's PR