Datum: 29-03-2023 - 12:12
21
jul
'15

60-jarig huwelijksfeest Tinus en Thea Geerlings - Timmermans.

Dinsdagmiddag 21 juli bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Tinus en Thea Geerlings - Timmermans. Op 27 juli 1955 traden Tinus (88) en Thea (88) (zit 11 dagen tussen) in Noordwijkerhout in het huwelijk. Het echtpaar is in het gelukkige bezit...

van de twee zonen Martien en Jos en twee schoondochters, zes kleinkinderen en één achterkleinkind en er is ook nog een achterkleinkind op komst.

Tinus is de zoon van een bollenkweker en geboren in een gezin van 17 kinderen op de Delfweg in De Ruigenhoek. Thea is de dochter van loodgieter Timmermans (later voortgezet door Nic. Sluis) uit de Nieuwe Duinstraat en het gezin bestond uit 10 kinderen.

Het echtpaar heeft elkaar, toen ze 17 jaar waren, leren kennen op één van de vele dansavonden bij Café van der Geest. Na een lange verkeringstijd (er waren geen woningen beschikbaar) is het echtpaar op 28-jarige leeftijd getrouwd. Ze mochten een huis bouwen op grond van de ouders van Tinus en daar hebben ze 37 jaar gewoond.

Daarna zijn ze verhuisd naar bejaardencentrum Puyckendam (20 jaar) en de laatste jaren wonen ze in het gebouw van Munnekeweij, Tinus wordt verzorgd op de verpleegafdeling en Thea woont nog zelfstandig in één van de appartementen. Het is gelukkig voor Thea maar een klein stukje lopen, om dagelijks bij haar man op bezoek te kunnen gaan.

Tinus heeft na de lagere schooltijd bij zijn vader gewerkt totdat hij in dienst moest, samen met een broer werden ze uitgezonden naar Nederlands-Indië en daar hebben ze niet zulke leuke herinneringen aan. Na bijna 3 jaar dienst in het verre oosten werden de broers teruggeroepen omdat hun vader ernstig ziek was.

Na het overlijden van zijn vader heeft Tinus korte tijd met zijn broer het bollenbedrijf voortgezet, maar is toen bij verschillende andere bollenkwekers aan de slag gegaan. Bij Piet van Haaster heeft Tinus de laatste tien jaar als schuurbaas gewerkt, op zijn 58ste werd hij helaas afgekeurd vanwege rugklachten.

 

Thea heeft naast de zorg voor haar gezin, jaren een gedeelte van hun huis in de Ruigenhoek verhuurd aan buitenlandse toeristen (Zimmer mit Frühstück), die een bezoek brachten aan de Keukenhof en aan de kust.

Later heeft ze met veel plezier nog 20 jaar bij de Hema in Hillegom gewerkt. Thea mag nog graag een kaartje leggen met haar klaverjasclubje en gaat ze meerdere keren per dag bij haar man op bezoek.

Het echtpaar viert hun 60-jarige bruiloftsfeest binnenkort met een lekker etentje met het gezin, de redactie van BON wenst het echtpaar daarbij een fijne dag.

Foto redactie BON en foto's PR.