Datum: 22-09-2020 - 13:01
15
jul
'15

Scoutingkamp is voor ieder Bosgeest-kind een feest.

Afgelopen zaterdag was het zover, de leden van Scouting Bosgeest begonnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het zomerkamp. In een wirwar van oranje-blauwe dassen en verschillend gekleurde uniformen namen de welpen, esta’s, padvindsters en verkenners...

afscheid van hun ouders, voor een trip naar Bentveld, Boskoop, Bergen (LB) en Dwingeloo.

Het traditionele kamp is voor ieder scoutingkind en feest: want een kamp is leuk, gezellig en je leert er veel. Tijdens deze kampen kunnen ze alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk brengen, zo krijgen ze de kans zich persoonlijk te ontwikkelen.

Tijdens de wekelijkse opkomsten doen de kinderen bij Scouting Bosgeest allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de jeugdleden van Scouting Bosgeest: smokkelspellen, postenspellen, (fiets)hikes, klimmen, hoogteparcours, zwemmen en nog veel meer.

Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen, het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Het kamp wordt door verschillende enthousiaste vrijwilligers, die veelal wekelijks betrokken zijn bij de groep als leiding, georganiseerd.

De Bosgeest jeugdleden zijn dit jaar naar: Noordwijkerhout (bevers, 5-7 jaar), Boskoop (esta's, meiden 7-11 jaar), Bentveld (welpen, jongens 7-11 jaar), Bergen (LB) (padvinders, meiden 11-15 jaar en verkenners, jongens 11-15 jaar) en Dwingelo (explorers 15-18 jaar) geweest.

Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. 's Avonds bij het kampvuur worden immers de beste vriendschappen gesloten!

 

Het bestuur bedankt alle vrijwilligers voor het mogelijk maken van deze kampen. De rest van de zomer kunnen de scouts gebruiken om uit te rusten van kamp, zaterdag 5 september begint het seizoen weer met een gezamenlijk spel in het dorp waar alle speltakken aan deel zullen nemen.

Foto's PR