Datum: 12-08-2022 - 17:45
11
jul
'15

Nieuw dagelijks bestuur bij St. Jeanne d’Arc.

Donderdag 9 juli jl. heeft er bij muziekvereniging St. Jeanne d’Arc een bestuurswisseling plaatsgevonden. Tijdens de Extra Algemene Ledenvergadering zijn er drie bestuursleden afgetreden en zijn er ook gelijk drie nieuwe bestuursleden gekozen. Hierbij een korte toelichting...

op de afgetreden bestuursleden en de nieuw gekozen bestuursleden

Aftreden Ron Nulkes (voorzitter)
Ron Nulkes is in 2012 begonnen als voorzitter en heeft het stokje overgenomen van Gerard Gerrits. Als spelend muzikant vanuit de vereniging is hij op de voorzittersstoel beland. Ron is in tot en met 2013 werkzaam geweest bij defensie en met oog op zijn verplichte pensioendatum bij defensie dacht hij ook wat meer tijd te krijgen voor andere dingen.

Sinds 1 februari 2014 is hij echter toch weer aan het werk gegaan als directeur bij de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid. Deze baan neemt echter meer tijd in beslag dan verwacht, waardoor Ron de keuze heeft moeten maken om te stoppen als voorzitter.

Ron heeft zich in de afgelopen jaren voornamelijk ingezet voor het uitzetten van het beleid en het financieel gezond maken van de vereniging voor de lange termijn.

Nieuwe voorzitter, Dolf Hulspas
Dolf Hulspas is jarenlang in diverse leidinggevende functies werkzaam geweest bij het Ministerie van Economische Zaken. Inmiddels is hij met vervroegd pensioen. Daarom heeft hij meer tijd om zich als vrijwilliger in te zetten. Dolf is een echt verenigingsmens en al jarenlang verbonden aan Carnavalsvereniging de Kaninefaaten.

Voor deze vereniging heeft hij verschillende functies bekleed waaronder die van voorzitter van de vereniging. Thans is hij onder meer voorzitter van de Senaat van de Kaninefaaten. Daarnaast is hij penningmeester van de Stichting Vrienden van Munnekeweij. Met goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering is Dolf vanaf 9 juli jl. voorzitter van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”

Aftreden Elise van der Lans
Elise van der Lans is in 2005 begonnen als secretaris van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”. Deze taak heeft zij gedurende 10 jaar lang met veel verve uitgevoerd. Een manusje van alles met energie voor tien, die nooit te beroerd was iets op te pakken.

Naast de taak als secretaris heeft zij nog meer taken ingevuld zoals voorzitter van de sponsorcommissie, lid van de beheerscommissie en contactpersoon van het vrijetijdsorkest. Daarnaast was zij ook lid van de opleidingscommissie en heeft zij een groot aandeel gehad in de opzet van de eigen opleidingen.

Na 10 jaar heeft Elise aangegeven wat meer tijd vrij te willen maken voor andere bezigheden, maar zij zal ook zeker niet stil kunnen blijven zitten bij de Sjaan.

Nieuw bestuurslid, Annemarie Koot
Annemarie Koot is bekend met de vereniging als partner van één de leden. Ze is opgeleid als officemanager. Sinds zij met de geboorte van hun kinderen gestopt is met werken is ook Annemarie actief als vrijwilliger.

Zo is zij secretaris bij het regiobestuur van de afdeling Bollenstreek van de Zonnebloem. Bij de Victorkerk verzorgt zij de liturgieboekjes en is ze lid van het veiling comité. Tevens is ze secretaris van de oudervereniging van de Victorschool. Annemarie is beoogd secretaris.

Aftreden Suzanne van Gelderen
Suzanne van Gelderen (van Suzanne's Feest-shop) is in 2006 begonnen als bestuurslid en heeft diverse functies vervuld. De laatste jaren is zij voornamelijk actief geweest als penningmeester, maar daarvoor is zij ook bestuursverantwoordelijk geweest voor de marchingband, voor de harmonie en is zij ook betrokken geweest bij de eigen opleidingen van de vereniging.

Naast het verenigingswerk kennen de meeste mensen Suzanne ook van de Feestshop. Dit is ook één van de redenen dat zij stop als bestuurslid van de vereniging. De winkel is succesvol, maar vraagt ook veel aandacht. Een reden voor Suzanne om het stokje over te dragen. Suzanne blijft echter nog steeds spelend lid en zal altijd een betrokken lid van de vereniging blijven.

Nieuw bestuurslid, Suzanne van Teijlingen
Suzanne van Teijlingen is ook een verenigingsmens met onder meer haar actieve lidmaatschap van Carnavalsvereniging De Keiebijters. Momenteel is Suzanne werkzaam als assistent accountant bij Van Duyn Van der Geer Accountants in Noordwijk. Suzanne is beoogd penningmeester.

In verband met studie zal zij deze functie naar verwachting eind van het jaar volledig in kunnen gaan vullen. In de tussentijd wordt deze functie door de overige bestuursleden ingevuld.

Foto's PR