Datum: 06-10-2022 - 16:17
10
jul
'15

Hoofdgebouw en slooppanden Bavo-terrein gestript door inbrekers, orgelpijpen Bavo-kapel ontvreemd.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond gaf wethouder Knapp aan, dat er afgelopen woensdag crisisberaad is geweest met de instellingen van Raamwerk en Rivierduinen. In dit beraad gaf het Raamwerk aan dat personeel zich de laatste tijd onveilig voelt in...

verband met allerlei ongure activiteiten die er de laatste tijd plaatsvinden op het Bavo-terrein. Inbraken zijn op dit moment een groot probleem, vooral het hoofdgebouw en de kapel van de oude St. Bavo moeten het ontgelden. Maar ook de slooppanden die binnenkort tegen de vlakte gedaan zoals het voormalige opnamegebouw/Langehorst en de bewegingstherapie/Fit Your Body worden door inbrekers gestript.

Onbekenden hebben onder andere alle pijpen van het orgel uit de Bavokapel ontvreemd, maar ook de bliksemafleiders die voorzien zijn van koper zijn al twee keer gestolen. Zelfs is men bezig om het lood van de glas in lood ramen te strippen.

De hekken worden volgens wethouder en politie rondom de slooppanden door zelfs groepen inbrekers los geknipt en alles wat nog waarde heeft sloopt men eruit en wordt meegenomen. Er is afgesproken dat er onmiddellijk meer maatregelen worden genomen om de diefstal een halt toe te roepen.

Met de politie en BOA's is afgesproken dat men intensief op het terrein gaat patrouilleren en in overleg met de nieuwe eigenaar van het hoofdgebouw (waarschijnlijk wordt binnen een paar weken het koopcontract met hem definitief getekend) dat er hekken om het hoofdgebouw heen geplaatst gaan worden.

Tevens roept de wethouder de inwoners op als men maar iets op het Bavoterrein ziet gebeuren wat niet door de beugel kan dit onmiddellijk via 112 te melden bij de politie.