09
jul
'15

Koos nu écht met pensioen.

Vorig jaar augustus werd Koos Elderhorst in het zonnetje gezet vanwege het feit, dat hij 50 jaar op de Bavo verbleef en 30 jaar op de Dierenhoeve werkzaam is geweest. Aan dat laatste kwam vorige week dinsdag nu écht een einde. De 76-jarige Koos gaat nu echt met pensioen...

Koos is zowel op de Bavo als in het dorp bepaald geen onbekende. ‘Als de fanfare vroeger door het dorp ging, ging Koos voorop met het vaandel’.  Verder was Koos een trouw lid van de DIO wandelvierdaagse, speelde hij drums in de band Ratjetoe en stond hij graag achter de bar in het toenmalige activiteitencentrum van het CAT gebouw. 

Muziekman als hij, is hij met het carnaval altijd druk in de weer bij de Keiebijters en draaide hij als SJ Disco Koos veel plaatjes. Tijdens de Sinterklaasdagen was Koos een ondeugende zwarte Piet en verscheen hij afgelopen Pasen nog als Paashaas op de Dierenhoeve.

Vorig jaar zei Koos nog, dat-ie pas zou stoppen, als-ie er bij neer viel. Welnu, gezien zijn fysieke toestand is er nu echt een eind gekomen aan zijn activiteiten. Niet dat ze Koos op de Dierenhoeve moeten gaan missen. Natuurlijk komt hij in de kantine nog graag een kopje koffie drinken. Nu hoeft hij het niet meer zelf te zetten, maar wordt het nu voor hem ingeschonken.

Bij zijn afscheid bij het koffiehuis op de Dierenhoeve waren er velen, om Koos nog de hand te schudden. Naast medebewoners, activiteitenbegeleiders en andere kennissen, kwam ook oud beheerder Bart langs. De aanwezigen werden getrakteerd op koffie met gebak én ontbraken voor Koos natuurlijk zijn favoriete moorkoppen niet.

‘Koos, bedankt voor al je goede zorgen’,  stond er op de taart te lezen. En nu is het echt tijd voor Koos om gewoon maar te genieten.

Koos werd in 1964 op de St. Bavo opgenomen en heeft op diverse afdelingen vertoeft, waarvan het merendeel niet meer bestaat, (St. Marie, zaal 4, Pieter, Aloysius, Paulus, Clemenshuis, bungalow Langevelderweg), en woont hij nu nog steeds op de Crocushof. 

Foto's THV