Datum: 01-06-2020 - 15:42
07
jul
'15

Eerste instructiedag KNA en optredens tijdens Oranjefeesten in de tuin van de Witte Kerk.

Twirlvereniging KNA Noordwijk organiseerde op zondag 5 juli voor het eerst een instructiedag voor twirl. Deze dag was ontstaan uit een brainstorm sessie om geld voor de KNA kas binnen te halen. Met de deelname van 60 twirlers is dat zeker gelukt. Onder leiding van Dominique...

de Bruijn was alles tot in de puntjes verzorgd. De KNA leden weten al lang over welke kwaliteiten hun toptrainsters Sabina Hoogendijk, Dominique de Bruijn, Melody Meijer en de Noordwijkerhoutse Joyce Nederstigt beschikken.

Zij, aangevuld met Gerben van Helden, gebeurde het dat er uit alle hoeken van het land twirlsters op deze dag afgekomen waren. Met een zeer gevarieerd aanbod van de lessen in rolls, contact materiaal, 2-3 baton en dance en doordacht ingedeelde groepen op leeftijd en niveau, bracht deze dag heel veel nieuws.

’s Morgens werd begonnen met een gezamenlijke warming-up en de dag werd beëindigd met een even zo belangrijke cooling down. Vervolgens ontvingen alle deelnemers een certificaat van deelname. KNA sluit hiermee het eerste gedeelte van het wedstrijdseizoen af en kan terugzien op een zeer geslaagde dag in het nieuwe sportcomplex Duinwetering in Noordwijk. KNA start op maandag 31 augustus weer met de lessen.

Tijdens de Oranjefeesten in Noordwijkerhout zal KNA op woensdagavond 9 september enkele optredens rond de Witte Kerk verzorgen. Als je wilt zien wat twirl op wedstrijdniveau inhoudt, nodigt KNA een ieder uit om op zaterdag 26 september vanaf 9.30 uur binnen te lopen tijdens een door KNA georganiseerde NBTA wedstrijd op sportpark Duinwetering.

Zowel de jongste leden, die voor het eerst opgaan bij de kidstwirl, als alle solisten, duo’s en groepen in drie verschillende wedstrijd niveau’s runner-up, intermediate en advance gaan deze dag de vloer op Er zijn diverse onderdelen op verplichte muziek zoals 1 baton, 2 baton, x-strut en twirlteams.

Maar ook de onderdelen met eigen gekozen muziek, zoals bij de rithmic dance en de danceteams te bewonderen. Er zit een jury die elke routine op vijf verschillende onderdelen jureert, aan het einde van de dag rond 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Nieuwe leden kunnen het hele jaar door instromen.

De jonge recreanten (vanaf 6 jaar) trainen op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Alle andere leden trainen 2x in de week en soms ook op zaterdag. Naast solo, duo of groepstraining wordt er op vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur een gezamenlijke techniektraining gegeven.

Kijk voor meer info op onze website: www.knanoordwijk.nl of voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto PR