Datum: 26-10-2021 - 22:30
06
jul
'15

CDA: Maak van Sollasi geen nieuwe woonwijk.

Permanente bewoning en Sollasi. Het zijn begrippen die regelmatig terugkeren op de politieke agenda. Toch blijft een meerderheid van de Noordwijkerhoutse gemeenteraad tegen vaste bewoners in het huisjespark. Volgens het CDA moet Sollasi geen nieuwe woonwijk worden...

“Laat het recreatiepark een recreatiepark blijven.”

Op woensdag 1 juli werd in de commissie Ruimte & Wonen gesproken over de kwestie Sollasi. De groep van eigenaren zou graag willen zien dat permanent in de huisjes kan worden gewoond, maar tijdens de vergadering werd al snel duidelijk dat meer dan de helft van alle raadsleden tegen dit plan zijn.

In 2005 is een gedoogconstructie opgezet voor zo’n 121 woningen op Sollasi. Inmiddels zijn er daar nog ongeveer 78 van over. De oppositiepartijen pleitten vorige week nog voor meer versoepeling in de regelgeving, maar volgens Pennings leidt dat tot een andere manier van handhaven.

 

Het CDA vraagt zich namelijk af of het dan allemaal nog goed te handhaven is. “Wij hebben aan het college gevraagd: Is het niet beter om met de groep van eigenaren om de tafel te gaan zitten, om zo te kijken of je niet tot een beter handhavingsbesluit kan komen?”


Foto BON.