01
jul
'15

Raamwerk neemt afscheid van drie oudgedienden van KDC De Honingraat.

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben in het Kinderdagcentrum De Honingraat namen Monique Willems (hoofd Cluster Jeugd en Gezin), Krijna Imthorn, (waarnemend hoofd) en Nelleke van Rijn (ergotherapeut) vorige week uitgebreid afscheid. Op woensdag 24 juni konden de kinderen...

en hun ouders, broertjes en zusjes nog één keer van hun aanwezigheid genieten. Het KDC was omgetoverd tot een Kasteel met in de tuin een springkussen en een limonade-kabouter. Er was een sprookjesmiddag met een volg-de-broodkruimels-wandeling, Sneeuwwitje wakker kussen, luisteren naar het verhaal van Roodkapje en het glazen schoentje van Assepoester zoeken.

De vertrekkende collega’s hadden zelf ook een verrassing. Zij kondigden aan te overwegen een nieuwe carrière te starten als de nieuwe K3, ter vervanging van de vertrekkende leden van K3. Om hun talent te bewijzen zongen ze een aangepaste versie van ‘alle kleuren van de regenboog’.

Op donderdag konden ook de collega’s afscheid nemen tijdens een receptie. Voorafgaand aan de receptie maakten alle medewerkers van het Cluster Jeugd en Gezin , andere (oud-)collega’s en de partners en kinderen van de drie een lipdub. Het filmpje wordt volgende week verwacht.

Er waren ook cadeaus.
Namens de Stichting Vrienden van Het Raamwerk bood bestuurder Hans de Cocq van Delwijnen een nieuwe aangepaste driewielfiets aan voor de grotere kinderen. Doordat een kind hier goed en veilig op kan zitten, kan de volledige aandacht gericht worden op trappen, sturen en remmen.

De fiets wordt gebruikt om kinderen te leren fietsen. De heerlijk grote tuin bij het KDC is hier uitermate geschikt voor. Zelf kunnen fietsen draagt bij aan het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen en geeft hen de gelegenheid deel te nemen aan het gewone leven.

Om de dames niet te vergeten wordt de entree omgedoopt tot “Monique Willems Plein”. Ook de andere twee worden in de nabije toekomst vernoemd. Daarnaast was voor ieder van hen een eigen verrassingsdag georganiseerd.

Monique Willems wordt opgevolgd door Dieuwke van der Plas, zij werkt al 12 jaar bij Raamwerk, in verschillende functies en op verschillende locaties. Daardoor kent zij de organisatie door en door. Marylon Brouwer is de nieuwe ergotherapeut.

Foto PR. (klik hier voor de aangepaste tekst K3-Alle kleuren van de Regenboog in PDF)