Datum: 12-08-2020 - 20:54
18
apr
'12

Wethouder Bas de Haas overhandigt eerste beweegboekje ‘Samen Fit’ aan dokter Böhm.

Wethouder Bas de Haas overhandigde op woensdag 18 april het eerste beweegboekje ‘Samen Fit’ aan dokter Böhm. De Gemeente en huisartsenpraktijk Celsius werken samen om ook de Noordwijkerhouters meer te laten bewegen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 49% van de Nederlandse bevolking...

,om gezond te leven, niet voldoende beweegt en daarom is dit beweegboekje uitgebracht. Het bevat diverse activiteiten die geschikt zijn voor mensen die lang niet gesport hebben of te maken hebben met klachten, zoals hart- en longaandoeningen, ernstig overgewicht, diabetes of lichte geestelijke problemen. Ook bevat het boekje informatie over de aanbieders van de activiteiten en de kosten ervan.

 

Het beweegboekje wordt uitgegeven door de gemeente Noordwijkerhout in samenwerking met GGD Midden-Holland, Sportservice Zuid-Holland, REOS en huisartsenpraktijk Celsius. Na deze eerste overhandiging is het boekje verkrijgbaar bij het gemeentehuis, het WMO Adviescentrum en huisartsenpraktijk Celsius. Ook is het boekje dan in te zien op de gemeentelijke website.