Datum: 01-06-2023 - 18:16
18
apr
'12

Arriva de nieuwe busvervoerder in de streek.

Arriva voert vanaf 9 december het busvervoer in de concessie Zuid-Holland Noord uit. Dat is het resultaat van de aanbesteding door de provincie Zuid-Holland. Naast Arriva dong ook de huidige vervoerder Connexxion mee. De looptijd van de nieuwe concessie is 8 jaar,...

met een mogelijkheid tot verlenging van nog eens 2 jaar. Arriva handhaaft de huidige omvang van de busdienstregeling, ondanks de door het Rijk opgelegde bezuinigingen op het OV met 5%.

 

Verbeteringen
Arriva zal in Zuid-Holland Noord een aantal verbeteringen doorvoeren in het busvervoer. Zo komt er een volledig nieuwe en milieuvriendelijke busvloot, waaronder een aanzienlijk aantal extra comfortabele bussen voor op de doorgaande verbindingen, zoals tussen Zoetermeer en Leiden en tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol. Van en naar de luchthaven zullen ook ’s nachts bussen gaan rijden net als op zaterdagen tussen Gouda en Rotterdam.

 

"Goed nieuws"
“Ik ben blij met dit resultaat van de aanbesteding”, aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt. “Jaarlijks telde het aantal dienstregelinguren in de regio 760.000. Ondanks de bezuinigingen zullen de bussen van Arriva dit aantal uren blijven rijden. Dat is goed nieuws voor de reizigers die bovendien zullen profiteren van extra voorzieningen die Arriva gaat bieden. Wij danken Connexxion voor de dienstverlening de afgelopen jaren. De gunning van de concessie is gebeurd op basis van de nieuwe aanbesteding.”

 

WiFi
Arriva gaat het beschikbare openbaar vervoer efficiënter inzetten door de huidige dienstregeling te herzien, waardoor op een aantal plaatsen door bundeling van lijnen hogere frequenties en/of snellere verbindingen ontstaan. Als nieuwe service komt Arriva met gratis WiFi op alle bussen in de regio en met drie vervoerwinkels op de stations van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda.

 

Wettelijke bezwaartermijn
De concessie Zuid-Holland Noord omvat het openbaar busvervoer in de steden Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda en het omliggende gebied dat ten noorden grenst aan de provincie Noord-Holland, ten oosten aan de provincie Utrecht, ten zuiden aan de rivier De Lek en ten westen aan de regio’s Rotterdam en Den Haag. De totale omzet van de nieuwe concessie bedraagt ruim € 600 miljoen over tien jaar. Voor de nieuwe concessie definitief wordt verleend, geldt er eerst een wettelijke bezwaartermijn van 6 weken. Pas na deze termijn wordt de gunning aan Arriva definitief.