Datum: 06-04-2020 - 20:18
23
jun
'15

Klussende oplichters weer in Noordwijkerhout gesignaleerd.

De politie en de gemeente Noordwijkerhout waarschuwen de burgers van Noordwijkerhout voor rondreizende Ieren die zich voordoen als werklieden en aan de deur hun diensten aanbieden. Ze reizen in Nederland van plaats naar plaats met werkbusjes met een Ierse of Engelse...

kentekenplaat en bieden op bijzonder opdringerige manier hun diensten aan. Denk daarbij aan het aanvegen van tuinpaden of het schoonmaken van dakgoten.

Dit gebeurt zo overrompelend dat mensen niet durven te weigeren. Bovendien wordt werk niet afgemaakt of wordt achteraf sterk afgeweken van de prijsafspraken. Er is sprake van diefstal, oplichting en bedreiging.  

De groep Ieren opereert al enkele jaren in Nederland. De groep heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland maar verblijft veelal op campings.

Onlangs zijn deze Ierse werklieden, net als al eens eerder, weer in Noordwijkerhout gesignaleerd. De politie adviseert om op geen enkele wijze met hen in zee te gaan.

Mocht u zijn benaderd door deze groep, of mocht u deze rondreizende Ierse werklieden aantreffen in uw wijk, meldt u zich dan bij de politie via telefoonnummer 0900-88440900-8844 en geef het kenteken door van hun voertuig.