Datum: 06-10-2022 - 16:31
21
jun
'15

OM eist 10 maanden celstraf tegen Noordwijker wegens zware mishandeling tijdens carnaval.

Tegen de 35-jarige Noordwijker Johannes M. is tien maanden celstraf geëist, waarvan twee voorwaardelijk. De man was op 14 februari, tijdens carnaval, betrokken bij een vechtpartij in de buurt van de Noordwijkerhoutse kroeg ’t Puntje in de Dorpsstraat. Het openbaar ministerie (OM)...

wil ook dat hij 870 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betaalt. De verdachte wordt zware mishandeling verweten. De man die hij te grazen nam, liep een forse hersenschudding op.

M. is door feestvierders gezien terwijl hij tot drie maal toe trapte op het hoofd van een op de grond liggend slachtoffer. ,,Het leek wel alsof hij tegen een voetbal schopte’’, verklaarde een ooggetuige tegen de politie.

De officier van justitie acht op basis van de vele getuigenverklaringen bewezen dat de verdachte de dader is. De verdachte wordt aangerekend dat de mishandeling tijdens carnaval te midden van veel publiek plaatsvond. Vanwege dit schokeffect voor de samenleving en het opzettelijk aanbrengen van letsel vindt de aanklager een celstraf gerechtvaardigd.

 

In eerdere zaken werd poging tot doodslag geëist, maar de aanklager vindt dat ’poging tot zware mishandeling’ in dit geval voldoende omdat de verwondingen van het slachtoffer relatief meevallen. De rechter doet 3 juli uitspraak.

Bron Leidsch Dagblad