Datum: 18-04-2021 - 01:59
21
jun
'15

Gemeente Noordwijkerhout peilt wensen voor vervangende zorg (respijtzorg) voor mantelzorgers.

Op dinsdag 7 juli organiseert de gemeente Noordwijkerhout een bijeenkomst over het thema vervangende zorg voor mantelzorgers, ook wel respijtzorg genoemd. Wethouder Bert Gotink wil tijdens deze avond samen met de mantelzorgers uit onze gemeente een beeld vormen van...

de wensen voor deze vervangende zorg. De avond wordt gehouden in Munnekeweij, Via Antiqua 25 en begint om 19.30 uur. Deelname is gratis.

Als mantelzorger zorgt u langdurig en intensief voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend of buur met wie u een persoonlijke band heeft. Mantelzorgers geven aan dat zij het bieden van deze zorg vanzelfsprekend vinden.

Het geeft voldoening, om te zorgen voor iemand waar je om geeft. Maar om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, is het goed om de zorg af en toe even aan iemand anders over te laten. Zo kan de mantelzorger weer energie opdoen.

Dit noemen we vervangende zorg of respijtzorg. Er zijn veel aanbieders van respijtzorg en ook veel verschillende vormen. Thuis of buitenshuis, geboden door vrijwilligers of beroepskrachten. Toch maken veel mantelzorgers hier geen gebruik van.

Zou u gebruik willen maken van respijtzorg? Weet u dan hoe u het kunt inzetten en past het aanbod bij uw wensen? Of maakt u geen gebruik van respijtzorg? Wat is daarvoor dan de reden? Op 7 juli willen we graag samen met u antwoorden krijgen op deze vragen. En samen met u proberen een beeld te vormen van de wensen voor respijtzorg.

Vragen?
Voor vragen over respijtzorg of mantelzorgondersteuning kunt u terecht bij het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23, telefoon 0252 343 800 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 10.00 tot 11.00 uur en op afspraak.