Datum: 15-08-2020 - 13:27
18
jun
'15

Scouting Bosgeest heeft het er maar druk mee.

Vlotten bouwen, dansen, pionieren, levend tafelvoetballen. Zaterdag waren er weer een hoop leuke opkomsten bij Scouting Bosgeest. Maar ook daarnaast gebeurde er een ook veel andere activiteiten. Zo waren er ook 7 meiden naar het PL-weekend. Het regio weekend is...

speciaal voor de wat ouderen scouts (11-15 jaar) en stond in het teken van de horror-film 'Welp'. Met meer dan 60 deelnemers was het weekend een groot succes.

Opening Scouting Landgoed
Afgelopen zaterdag was de opening van nieuwe scouting landgoed. Scoutinglandgoed Zeewolde is officieel geopend door Koningin Máxima, Hare Majesteit de Koningin gaf aan het Scoutinglandgoed Zeewolde een prachtige plek midden in de natuur te vinden.

Ze hoopt dat het landgoed scouts veel plezier zal geven en is trots dat Scouting Nederland nu een eigen landgoed heeft. Foto: Marco Nijland, Scouting Nederland

Free Being Me cursus
Loes, Jessica, Daisy en Rob volgde zondag  de Free Being Mee training in Bloemendaal. Tijdens de cursus leerde ze om het zelfvertrouwen en zelfbeeld voor meisjes en jongens te vergroten.

Na een leuke middag vol met goede tips and tricks behaalde ze de training en kregen ze een badge mee naar huis. De opgedane kennis gaan ze nu uiteraard toepassen in de groep.

Onderzoek: Scouting laat kinderen buitenspelen.
Afgelopen week verscheen er een onderzoek dat scouting buitenspelen bevorderd. Uit onderzoek van de DSP-groep blijkt dat 87,1% van de Scoutingouders deze bijdrage erkent.

Digitalisering is volgens bijna alle ouders (94%) de belangrijkste oorzaak dat kinderen niet of onvoldoende buitenspelen.

Scouting stimuleert buitenspelen omdat kinderen in de natuur spelenderwijs allerlei vaardigheden ontwikkelen, zoals creativiteit, samenwerken en grenzen verleggen.

Bij Scouting Bosgeest staan er elke zaterdag leuke buitenactiviteiten op het programma zoals vlotten en hutten bouwen, een smokkelspel doen in het bos of koken op vuur.

Daarnaast gaan de kinderen in de zomer een week op kamp, waarbij zij heel veel tijd buiten doorbrengen

Wil je ook buiten komen spelen, en mee doen met de gave outdoor activiteiten die Scouting Bosgeest organiseert? Kom dan eens op zaterdagmiddag kijken. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/scoutingbosgeest.

Foto's PR