Datum: 18-01-2022 - 17:41
14
jun
'15

Opbrengst SamenLoop voor Hoop € 35.750,-. (update foto's)

Zaterdagmiddag werd om 14.00 uur door burgemeester Rijpstra van Noordwijk en loco-burgemeester Knapp van Noordwijkerhout, het startschot gegeven van de SamenLoop voor Hoop op het terrein van SJC aan de Lageweg in Noordwijk. SamenLoop voor Hoop...

Noordwijk en Noordwijkerhout is een 24-uurs durend evenement om survivors, (ex)kankerpatiënten, in het zonnetje te zetten. De overledenen te gedenken, om kanker onder de aandacht te brengen en om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

26 teams van 10-15 mensen wandelden de afgelopen 24 uur rondjes over het terrein en werden er bij de standjes van de teams activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Het feestelijke evenement werd opgeluisterd met muziek van plaatselijke artiesten en waren er hapjes, drankjes en amusement maar wel met een serieuze ondertoon.

Zondagmiddag om 14.00 uur was de afsluiting van SamenLoop door Hoop en kon bekend worden gemaakt dat de deelnemende teams, vrijwilligers en alle artiesten ervoor gezorgd hebben dat het prachtige bedrag van € 35.750,- is opgehaald.

 

Dit totale bedrag gaat naar het KWF en inloophuis Scarabee. KWF Kankerbestrijding gaat dit geld besteden aan wetenschappelijk kankeronderzoek, voorlichting en patiëntenbegeleiding. Verslag van het verloop van de 24 uur volgt later nog.

Foto's redactie van BON. (
Klik hier voor de foto's van zaterdag)