Datum: 09-07-2020 - 16:43
14
jun
'15

Is Noordwijkerhout organisatie-moe of...???

Het is al weer het 3e opvallende bericht in korte tijd, over in het algemeen vrijwilligersdorp Noordwijkerhout. Als eerste gaf de organisatie van 'Dollen Tussen de Bollen' van de Koetillers aan, dat men het na 15 jaar, het volgend jaar voor gezien houdt. Ook het muziekfestival 'Lazy in The Park'...

gaf afgelopen zaterdag in een persbericht aan, dat men er in ieder geval dit jaar van afziet om een muziekfestival te organiseren. En vandaag kwam het bericht binnen dat de organisatie van de Avondvierdaagse Noordwijkerhout, er na 60 jaar het jaar daarop om verschillende redenen er mee stopt (zie bericht hieronder).

Het was al eerder duidelijk dat de regelgeving op het gebied van de veiligheid voor veel vrijwilligersorganisaties, zeker wat kosten betreft, parten gaat spelen. Zo gaf de Stichting Bloemencorso Bollenstreek al eerder aan dat de kosten op het veiligheidsgebied bijna niet meer op te brengen zijn.

Maar ook verschillende verenigingen in Noordwijkerhout mopperen al een tijdje over de als maar stijgende kosten, zoals nu ook blijkt voor de Avondvierdaagse, om te voldoen aan voortschrijdende veiligheidsregelgeving. Ook het gebrek aan vrijwilligers maakt het voor organisaties en verenigingen er niet makkelijker op.

Het is wellicht goed om eens kritisch te gaan kijken of we de verenigingen en vrijwilligersorganisaties minder regelgeving kunnen op leggen en te onderzoeken waarom er steeds minder mensen te enthousiasmeren zijn voor het vrijwilligerswerk.

Het doek valt voor avondvierdaagse Noordwijkerhout in 2016.
Dit jaar was het de 59ste keer dat de avondvierdaagse in Noordwijkerhout werd georganiseerd. We kunnen weer spreken van een geslaagd evenement met heerlijk wandelweer.

Het bestuur van de avondvierdaagse in Noordwijkerhout heeft besloten om volgend jaar na het 60-jarig jubileum te stoppen. De reden hiervan is de toenemende eisen voor de organisatie, veiligheid en administratie.

Ook financieel word het steeds moeilijker met kosten voor vergunning, muziek, medailles, kopieën, etc. Het is niet langer mogelijk dit te verhalen op het dalende aantal deelnemers.

Een ander probleem waar de avondvierdaagse al jaren tegenaan loopt is dat er onvoldoende nieuwe vrijwilligers bijkomen om alles in goede banen te leiden. Na 60 jaar Avondvierdaagse Noordwijkerhout kijken we met trots terug op vele jaren wandelplezier!

Mochten er toch nog enthousiaste mensen zijn die de organisatie van de avondvierdaagse in Noordwijkerhout over willen nemen dan zullen wij daar natuurlijk onze medewerking aan verlenen.

Indien u geïnteresseerd bent kunt u een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..