Datum: 05-12-2021 - 00:07
14
jun
'15

Indrukwekkende start en kaarsenceremonie Samenloop voor Hoop. (72 foto's)

Zaterdagmiddag werd om 14.00 uur door burgemeester Rijpstra van Noordwijk en loco-burgemeester Knapp van Noordwijkerhout, het startschot gegeven van de SamenLoop voor Hoop. SamenLoop voor Hoop Noordwijkerhout en Noordwijk is een 24-uurs durend evenement om...

survivors, (ex)kankerpatiënten, in het zonnetje te zetten. De overledenen te gedenken, om kanker onder de aandacht te brengen en om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

KWF Kankerbestrijding besteedt dit geld aan wetenschappelijk kankeronderzoek, voorlichting en patiëntenbegeleiding. Teams van 10-15 mensen wandelen gedurende 24 uur rondjes over een terrein. Het is een feestelijk evenement met muziek, hapjes, drankjes en amusement maar wel met een serieuze ondertoon.

 

Kaarsenceremonie.
Rond 22.30 uur begon een indrukwekkende kaarsenceremonie. Nadat de zon was onder gegaan waren er verschillende passende muzikale optredens en werden de Kaarsen van Hoop, dit zijn kaarsen in smalle witte zakken, aangestoken.

Elke kaars is opgedragen aan een survivor of ter nagedachtenis aan iemand die de strijd tegen kanker heeft verloren. De kaarsen blijven de hele nacht branden, terwijl teamleden rondjes over de baan blijven lopen.

Op het podium treden zondag nog allerlei plaatselijke beroemdheden op (zie programma bij foto's). Het gebeuren duurt tot zondag 14.00 uur op het SJC-terrein in Noordwijk en dan wordt het bedrag bekend gemaakt wat door deze actie is ingezameld voor het KWF.

Foto's redactie BON.