Datum: 07-08-2020 - 14:25
25
jun
'15

Instemming politiek voor nieuw bouwplan Schoolstraat 39 (garage Kokkelkoren).

In september 2013 werd het ingediende bouwplan voor de herontwikkeling van de voormalige garage Kokkelkoren in de Schoolstraat door de politiek massaal afgewezen. Eind 2014 heeft het bedrijf Rotteveel M4 uit Alkmaar opnieuw een bouwplan ingediend bij de gemeente. Het nieuwe plan...

betreft vier 2 aan 2 geschakelde woningen. De woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 127 m2. Alle woningen zijn gelegen op een zeer ruimte kavel van 196,8 tot 261,2 m2 groot en hebben een eigen parkeerplaats.

De ontwikkelaar heeft extra geïnvesteerd in de kwaliteit van het plan om het een klassieke uitstraling te geven, die passend is bij de Schoolstraat in Noordwijkerhout. Het college stond al positief tegenover het ingediende bouwplan dat woensdagavond besproken werd in de commissie Ruimte en Wonen.

Een meerderheid van de partijen was positief over het plan en zeker in vergelijking met het eerste plan. Al waren er wat betreft de maximale hoogte van de woningen wel wat vraagtekens. In het plan staat dat er rond tien meter hoogte gebouwd gaat worden, het bestemmingsplan geeft aan dat men maximaal inclusief de toegestane marge tot een hoogte van 9.90 mtr. mag bouwen.

Na een korte discussie wilde daar toch niemand een halszaak van maken en zal er tzt door het college een bestemmingsplanwijziging worden ingediend.

De heer Meeuwenoord van het CDA vroeg nog wel of men een klein gedeelte van de karakteristieke hoekgevel of de plaat van de eerste steen, in de zijkant van de muur van de eerste woning zou kunnen verwerken als aandenken. De wethouder kon niets beloven, maar zou het met de ontwikkelaar opnemen.

Foto's PR
.