Datum: 08-12-2021 - 10:55
12
jun
'15

Noordwijkerhoutse schakers behalen 2e en 4e plaats op jeugdschaaktoernooi.

Op zaterdag 6 juni organiseerde de schaakclub ASC uit Alphen aan de Rijn het achtste en laatste Grand Prix Toernooi van het seizoen 2014-2015. Dit jeugdschaaktoernooi telt mee voor de Grand Prix-cyclus van de Leidse Schaakbond. De 8 Grand Prix toernooien werden door...

verschillende schaakverenigingen van de LSB georganiseerd voor jeugdige schakers.

Bij een Grand Prix worden de deelnemers op sterkte ingedeeld en schaken zij in een groep in 7 ronden, om de eerste, tweede en derde plaats. De behaalde resultaten bepalen of men bij een volgende Grand Prix hoger of lager zal worden ingedeeld. Zaterdag namen in totaal 97 kinderen deel aan dit achtste toernooi, verdeeld over 13 groepen van ieder 7 of 8 jeugdige schakers.

Deze laatste keer deden er 6 leden van de jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen (de jeugdschaakvereniging uit Voorhout voor heel Teylingen en omstreken)  mee aan dit toernooi. Dat waren Marijn Breedijk, Thijs Huisman, Sjaak D’Hooghe, Robert Koot, Sebastiaan van der Klaauw en Arjen Knoppert. De overige jeugdschakers kwamen uit de gehele regio van de Leidse Schaak Bond.

Marijn Breedijk (Voorhout, 9 jaar) speelde als altijd rustig zijn partijen en wist met 5 punten de 3e plaats te pakken in groep 10.

Thijs Huisman (Voorhout, 11 jaar) begon in groep 9 voortvarend, maar een verliespartij in de laatste ronde zorgde dat hij met 4 punten net het podium miste.

In groep 8 speelde Sjaak D'Hooghe (Noordwijkerhout, 9 jaar) een goed toernooi dat hij met een mooie 4e plaats afsloot.

Robert Koot (Sassenheim, 9 jaar) begon met verliespartijen, maar wist zich goed te herpakken en door overwinningen in de laatste ronden klom hij toch nog op tot de 5e plaats in groep 7.

Sebastiaan van der Klaauw (Sassenheim,10 jaar) begon in groep 6 met een zeer spannende overwinning in de eerste ronde met slechts 14 seconden over op de klok. Dat was het begin van een sterk toernooi waarin hij de eerste plaats behaalde met 6 punten uit 7.

Arjen Knoppert ( Noordwijkerhout, 11 jaar) speelde in groep 2 en pakte dit toernooi met 4,5 punt de 2e plaats en de bijbehorende cadeaubon.

De 6 Vrijpionnen hebben een goed afsluitend toernooi gespeeld, Drie prijzen mee naar Voorhout en de Vrijpionnen hebben al veel zin om in het seizoen 2015-2016 weer aan zoveel mogelijk Grand Prix toernooien mee te doen.

Op de foto PR van links naar rechts:
Thijs Huisman, Marijn Breedijk, Sebastiaan vd Klaauw, Arjen Knoppert.