Datum: 25-06-2021 - 15:12
09
jun
'15

Herinrichting St. Jozefkerkplein van start.

Na de oplevering van de nieuwbouw van de Maasgaarde stond als laatste de herinrichting van het kerkplein van de St. Jozefkerk op de planning. Net als voor de bouw van de Maasgaarde moest de gemeente ook nu weer een verplicht archeologisch onderzoek laten doen...

Maar er kwam letterlijk en figuurlijk niets naar boven en daarmee kon de herinrichting van start gaan. Vanaf 8 juni is het kerkplein voor de herinrichting afgesloten, waardoor men er tot 4 september niet meer kan parkeren.

Bezoekers van het centrum worden doorverwezen naar de Brink en parkeergarages Victoriberg en Coremolen (eerste twee uur gratis).

De kerk, de begraafplaats en de Maasgaarde zijn via de ingang langs de pastorie bereikbaar.

In de begroting van 2015 is een bedrag van € 175.000,- gereserveerd voor afkoop van de huur van het St. Jozef kerkplein voor een periode van 50 jaar. De gemeente betaalde tot nu toe al een huurbedrag per jaar voor het gebruik van het plein.

De gemeente wilde het plein graag openbaar houden voor het parkeren van bezoekers van het centrum en het gemeentehuis. Tevens wilde de gemeente inspraak hebben in de nieuwe inrichting van het plein (kosten rond de € 250.000,-). Met de afkoop voor 50 jaar is de gemeente verzekerd van, een voor die lange tijd, openbaar parkeerterrein dicht bij het centrum.

Foto's BON