06
jun
'15

Tuinierder zet schop in te ondiep liggende leiding, met een gaslekkage tot gevolg.

Op zaterdagmorgen kwam er rond de klok van 10.30 uur, een melding binnen van een gaslekkage op het Julianaplein. De gealarmeerde brandweer en politie waren snel ter plaatste en werd door hen de omgeving afgezet. De gaslekkage betrof een gasleiding in een tuin...

de bewoner van het huis was lekker in zijn tuin bezig om een ziek boompje te verwijderen. Hij zette zijn schop in de grond en bij de eerste beste schep raakte hij een gasleiding en spoot het gas uit de leiding. De tuinierder en 'zijn hulpje' belde gelijk 112 en zorgden ze er voor dat niemand in de buurt van de tuin kwam.

De monteur van Liander was in een half uurtje ter plaatse en sloot na wat graven de gasleiding in de straat af. De monteur constateerde ook dat de gasleiding maar 15 cm onder de grond lag, normaal moet dit minimaal 60 cm zijn.

De gasleiding ligt er al zeker 5 jaar en het is een wonder dat de bewoner nooit eerder de gasleiding tegen is gekomen. De monteurs van Liander hebben de gasleiding opnieuw uitgegraven en gerepareerd en dit keer wel op de juiste diepte neergelegd.

Foto's BON.