Datum: 26-10-2021 - 09:40
06
jun
'15

Van ontucht in De Zilk verdachte automonteur ontkent schuldig te zijn.

Bijna twintig jaar gelden kwam hij uit Irak en hij is inmiddels Nederlander. Toch zat afgelopen week bij het Haagse gerechtshof een tolk naast de 58-jarige Voorhouter in het beklaagdenbankje. “Moge God mij straffen dat ik schuldig ben, ik zweer het met mijn hand op de bijbel...

dat ik het niet heb gedaan”, vertaalde die tolk voor de van ontucht verdachte automonteur. De man zou op 16 augustus 2013, in het garagebedrijf in de Zilk waar hij werkt, een toen 9-jarig jochie hebben betast. Het kind waste daar auto’s.

De rechtbank geloofde in december vorig jaar niet in de ontkenning van de verdachte. Hij kreeg toen een celstraf van zes maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, opgelegd. De knul was destijds huilend naar zijn moeder gerend aan wie hij vertelde dat verdachte ontuchtig met zijn hand in zijn broek zou hebben gezeten.

“Waarom zou z’n kind anders huilen, als er niks gebeurd zou zijn, zoals u zegt”, vroeg een rechter. De verdachte, zelf vader van vier kinderen, antwoordde dat hij het kind enkel een tik op het hoofd had gegeven en aan zijn oor had getrokken. “Hij wist dat hij geen muntjes mocht zoeken in de auto’s van klanten en hij deed dat toch.”

Advocaat Willem Janssen stond op vrijspraak. “Er is geen bewijs”, zei de raadsman. Maar hofaanklager C. Strack eiste juist een hogere straf dan de rechtbank had opgelegd, plus een verplichte behandeing in een kliniek. “Dat meneer dit ontkent, maakt het wat hij gedaan heeft nog erger.” aldus de hofaanklager. Het hof doet 15 juni uitspraak.

Bron Leidsch Dagblad