Datum: 22-03-2023 - 06:43
16
apr
'12

NSL-ers presteren goed bij de Marathon van Rotterdam.

Na een gedegen voorbereiding in de regio, waar circa 1.000km werd getraind,  was het afgelopen zondag zover. Voor 13 NSL-ers, waaronder 4 debutanten, en  4 enthousiaste begeleiders stond de marathon van Rotterdam op het programma. ’s Ochtends werd er om half 8...

verzameld op station Voorhout en via een tussenstop in Leiden waren we om circa 9.00uur op de plaats van bestemming, Rotterdam. In de sportzaal van het Alberda College konden we ons omkleden.

Rond 9.45 uur vertrokken we uit deze zaal naar de Coolsingel waar me nadat we toegezongen waren door, wie anders dan, Lee Towers met You Never Walk Alone weggeschoten werden. Langzaam kwam de meute van 23.000 deelnemers op gang en na ruim 3 minuten gingen we ook over de startstreep en kon het voor ons beginnen. Met de kou en de wind als enige spelbreker kon iedereen na verloop van zijn tijd ritme vinden. Op 21km nog een korte stop om bij ons verzorgingsteam, dank dames, onze eet en drankvoorraden aan te vullen en hierna op naar de 2de halve.

Op circa 30 km viel de groep uiteen en liep ieder naar eigen vermogen naar de finish. Onderweg aangemoedigd door een fanatiek publiek wat zich ondanks de kou langs de kant verzameld had. Rest me te zeggen dat iedereen terug kon zien op een geslaagde dag met als uitschieters het goede presteren van de debutanten, Cees van der Valk, Sander van Hoogstraeten, Dolf Albertz en Eric Schipaanboord en loopster Marina Kelder die haar doel verwezenlijkte door onder de magische grens van 4 uur te lopen.


Staand
v.l.n.r.:
Cees van der Valk, Jan Verdoes, Henk Mosselveld, Peter van Rhijn, Eric Schipaanbord, Jan van den Berg, Dolf Albertz, Sander van Hoogstraeten en Vincent Oude Ophuis
Voorste rij v.l.n.r.:
Wilfried Duivenvoorden, Heleen Plas, Marina Kelder en Marja Vester