Datum: 06-10-2022 - 16:59
04
jun
'15

Hogere eis in beroep bij dollemansrit door Noordwijk en Noordwijkerhout.

Het OM heeft maandag in Den Haag in hoger beroep drie jaar cel geëist tegen een inmiddels 25-jarige man uit Noordwijk. De man zou op 17 september 2013 in Noordwijk tot twee maal toe hebben ingereden op agenten. Volgens het OM werd de man op de bewuste dag wakker en nam...

bij het ontbijt amfetamine in. Hij ging vervolgens in zijn Audi naar zijn werk. Hij had een andere kentekenplaat op zijn auto geschroefd. Op deze manier wilde hij die ochtend tanken zonder te betalen. Het plaatsen van het valse kenteken werd echter door iemand gezien die de politie belde.

Bij een achtervolging in Noordwijk probeerden politieagenten de verdachte meerdere malen te laten stoppen, maar hieraan gaf hij geen gehoor en reed de verdachte meerdere malen op agenten in. Hierbij losten agenten een aantal (waarschuwing)schoten toen de verdachte op hen inreed.

Na een dollemansrit door Noordwijk en Noordwijkerhout raakte de politie de auto kwijt, maar niet veel later werd de man met zijn auto in Haarlem aangehouden.

De advocaat-generaal is van mening dat bij het inrijden op de politieagenten sprake is van poging tot doodslag en eiste een hogere straf van 3 jaar. De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot 24 maanden cel. De Noordwijker ging in hoger beroep. Nu valt de staf dus wellicht nog hoger uit.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken. Bron Leidsch Dagblad